Fostul director al CFR Marfă Galaţi, TRIMIS ÎN JUDECATĂ la Bacău

Fostul director al CFR Marfă Galaţi, TRIMIS ÎN JUDECATĂ la Bacău
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Bacău au finalizat ancheta şi l-au trimis în judecată pe fostul director al SNTF CFR MARFĂ SA Regionala Galaţi, Săndel Dumitru, acuzat de trafic de influenţă. Alături de fostul manager a fost trimis în judecată şi Ionel Cristian Dascaliuc, acesta fiind cercetat pentru trafic de influenţă şi complicitate la săvârşirea acestei infracţiuni. Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor Tribunalului Bacău, care, după ce au constatat legalitatea rechizitoriului, au dispus înlocuirea măsurii arestării preventive faţă de cei doi inculpaţi cu măsura controlului judiciar.

Procurorii au arătat în rechizitoriu faptul că, în vara anului 2014, Săndel Dumitru, în calitate de manager general al SNTF CFR MARFĂ SA Regionala Galaţi, a pretins, prin intermediul lui Ionel-Cristian Dascaliuc, de la administratorul unei societăţi comerciale (denunţător în cauză), suma de 30.000 euro, pentru a-şi exercita influenţa asupra angajaţilor din subordine, în legătură cu încheierea unui contract cu omul de afaceri, contract ce privea transportul de cereale.

La momentul respectiv, contractul nu a fost semnat. Ulterior, Dascaliuc i-a spus omului de afaceri că încheierea contractului respectiv în condiţii avantajoase este posibilă doar dacă se realizează prin intermediul SC Rofersped SA, care reprezintă casa de expediţii a SNTF CFR MARFĂ SA Regionala Galaţi, lucru cu care acesta din urmă a fost de acord. Astfel, Dumitru a pretins din nou suma de 30.000 de euro pentru a ajuta la încheierea contractului de transport. Conform rechizitoriului întocmit de procurorii DNA Bacău, omul de afaceri ar fi trebuit să-i plătească şi lui Dascaliuc un procentaj de 20 la sută din afacere, sumă care a fost estimată, la acel moment, la 260.000 de lei.

Se pare că omul de afaceri a fost de acord să plătească cele două sume solicitate, dar în mod eşalonat, pe parcursul derulării contractului de transport.

Procurorii susţin că, după semnarea contractului şi până în mai anul acesta, Săndel Dumitru a primit efectiv de la omul de afaceri, prin intermediul celuilalt inculpat, suma de 22.500 de euro, iar Ionel Cristian Dascaliuc suma de aproximativ 220.000 de lei.

Cei doi au făcut presiuni asupra omului de afaceri pentru a primi şi restul de bani. Astfel, pe 8 octombrie, afaceristul a remis inculpatului Ionel Cristian Dascaliuc sumele restante, în total fiind vorba despre 75.000 de lei, moment în care procurorii anticorupţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Imediat după flagrant, cei doi, Dumitru şi Dascaliuc, au fost arestaţi preventiv, ei fiind puşi în libertate abia după ce au fost trimişi în judecată. Dosarul va fi judecat de magistraţii Tribunalului Bacău.

Citit 2118 ori Ultima modificare Luni, 02 Noiembrie 2015 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.