Activitatea a trei CLUBURI gălăţene a fost SUSPENDATĂ, în urma unor controale efectuate după TRAGEDIA DIN COLECTIV

Activitatea a trei CLUBURI gălăţene a fost SUSPENDATĂ, în urma unor controale efectuate după TRAGEDIA DIN COLECTIV
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

UPDATE vineri, 20 noiembrie, ora 12,00/ Conform unor precizări primite din partea Poliţiei Locale, cluburile sancţionate au la dispoziţie 15 zile pentru a face contestaţie, în acest interval activitatea nefiind practic afectată.


Poliţia Locală Galaţi a participat, conform prevederilor Legii nr. 155/2010, cu efective de poliţişti locali din cadrul Serviciilor Disciplina în Construcţii şi Control Activităţi Comerciale, împreună cu alte autorităţi competente, la o serie de controale de specialitate, la societăţi comerciale cu spaţii destinate alimentaţiei publice. Poliţiştii locali au verificat un număr de 22 de asemenea unităţi, operatori economici cărora le-au fost solicitate: avizul cu orarul de funcţionare (act care trebuie eliberat de către Autoritatea Publică Locală), autorizaţia pentru desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică, precum şi autorizaţia de construire.

"Un lucru foarte important, pe care vreau să îl precizez este că, într-o primă fază a verificărilor, o parte a agenţilor economici, au fost găsiţi în regulă, pentru că Poliţia Locală a mai întreprins asemenea controale, iar la momentul respectiv cei depistaţi în afara legii au fost sancţionaţi, ceea ce i-a determinat pe unii să intre în legalitate. Au fost găsite şi unele abateri, iar acolo am luat măsurile care se impun. Totuşi, în cadrul acestor acţiuni a fost suspendată activitatea la trei dintre cluburile gălăţene, iar o terasă sezonieră, ridicată pe domeniul public, a fost desfiinţată", a explicat Mihai Manoliu, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

În urma controalelor, alţi 12 agenţi economici trebuie să îşi clarifice situaţia în următoarele zile, aceştia, din diverse motive, neputându-le prezenta poliţiştilor locali avizul cu orarul de funcţionare, autorizaţia pentru desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică sau autorizaţia de construire. Respectivii operatori economici au fost invitaţi în zilele următoare la sediul Politiei Locale, unde se va clarifica dacă aceste acte există sau nu.

Pe linie de comerţ, de la începutul anului, poliţiştii locali au aplicat 1.029 de sancţiuni contravenţionale în sumă de peste 150.000 de lei. De asemenea, la peste 80 de societăţi comerciale, a fost suspendată activitatea. În domeniul disciplinei în construcţii, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 224.750 de lei, fiind dispuse totodată şi măsuri complementare, respectiv, sistarea lucrărilor în 24 cazuri şi de desfiinţare a construcţiilor ilegale executate pe domeniul public, într-un număr de 21 cazuri.

Poliţia Locală Galaţi nu a făcut publice numele cluburilor respective.

Citit 11612 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Noiembrie 2015 00:29

13 comentarii

 • postat de pitioanca si cocalar nu mai am unde pleca la bar
  Sâmbătă, 21 Noiembrie 2015 08:21
  89.137.230.***
  Cluburile inchise sunt: Union Jack de pe strada Domneasca, Fratelli fostul Divino si Infinity. Cu aceasta ocazie informam ca toti cocalarii si pitioancele se se duca spre biblioteca V.A.Urechia, Tetrul Dramatic, Muzical, Gradina Zoo din Galati, cinematograful de la casa de cultura a sindicatelor. Cultura si scoala nu cluburi si deztrabalare in care unii fac bani pe prostia voatra si voi ramaneti tot inculti si mai saraci.
  2
  36
  Raportează
 • postat de John Ivanov
  Vineri, 20 Noiembrie 2015 17:27
  5.13.248.***
  Stie cineva care este procedura de interventie - evacuare in caz de urgenta de la restaurantul din turnul de televiziune? Cum se evacueaza, in caz de urgenta, restaurantul plin cu barbati beti, neveste isterice si copii speriati? Isi asteapta toti, cuminti, linistiti, randul la lift, nu-i asa?
  2
  35
  Raportează
 • postat de John Ivanov
  Vineri, 20 Noiembrie 2015 17:20
  5.13.248.***
  Si ar fi bine daca aceleasi "autoritati" de bine sa calce si pe la spitale si dispensare.... Apropo, o vizita la Spitalul Judetean ( botezat Sf. Andrei - nu stie nimeni de ce, ca numai de ingerasi nu e animat) ar trebui sa scoata la lumina si autorizatia de mediu ( ca si pe cea sanitar - veterinara) a spitalului ... Stie oare cineva unde se deverseaza apele uzate - cu mare risc biologic - din spital?
  Stie cineva care este procedura de interventie - evacuare in caz de urgenta la spital, de la ultimul etaj?
  2
  18
  Raportează
 • postat de John Ivanov
  Vineri, 20 Noiembrie 2015 17:10
  5.13.248.***
  Eu vreau doar ca, aceleasi "autoritati" sa actioneze - nu numai acum, si numai la cluburi, demonstrativ, ca i-a scos lumea din cotloane - si in cazul, de exemplu, al bisericilor - oare au avizul cu orarul de functionare, autorizatie de constructie, aviz ISU, etc? Daca au avizul cu orarul de functionare, sa se publice, va rog, orarul permis pentru batutul clopotelor, batut toaca, slujbe prin statia de amplificare, si autorizatiile care cuprind masuratorile nivelului de zgomot, autorizatia sanitara pentru capelele mortuare, documentele care atesta ca popa, paracliserul, diaconul si cantaretul sunt instruiti din punct de vedere al normelor ISU si SSM specifice manifestatiilor cu sute de participanti. Eu nu am vazut la nici un lacas de cult planul de evacuare in caz de urgenta, pichetul PSI, stingator langa lumanarar - nici la vii nici la morti, indicatoare iluminate pentru iesirile de urgenta, etc.
  4
  16
  Raportează
 • postat de NoName
  Vineri, 20 Noiembrie 2015 14:38
  5.13.175.***
  Dezastru total pentru pitipoance si botanisti la aflarea acestei stiri...
  1
  31
  Raportează
 • postat de MacAddy
  Vineri, 20 Noiembrie 2015 11:15
  125.164.52.***
  @cetatean pentru cetatean - asta inseamna cotidia dar cred ca stiai asta si erai doar sarcastic. https://dexonline.ro/definitie/cotidian
  ideea este ca "prostimea" citeste ziarul pentru detalii nu pentru barfe. pana si la cea mai rapciugoasa bodega aflii mai multe detalii.

  @GeorgiaN pentru Cetatean - ce treaba are una cu alta nu stiu? da frate ai gresit sa afle tot poporul. sunt 3 cluburi inchise din probleme de siguranta. care sunt cluburile alea? poti tu sami garantezi ca acel club chiar ramane inchis? sau isi rezolva problemele de siguranta corect conform legii? Nu este mai bine ca sa se faca publice acele localuri ca sa stii unde intri? ca altfel intri intr-un club unde stii ca toate sunt OK (cea ce nu exista) si altfel intri intr-un local unde ai auzit ca s-au gasit probleme de siguranta, igiena si altele. e ca si cum te uiti la TV si ...+infractor/criminal/pedofil/etc/etc+ extrem de periculos dat in urmarire generala si are poza blooraata . la ce te incalzeste ca nu ii cezi moaca respectivului ca doar stim ca lumea e plina de acest tip de oameni.
  Si te rog sa-mi explici si mie ce sa contesc cand te inchide pentru nerespectarea regulilor, imposibilitatea de a dovedi cea ce ti se cere? ori esti curat ori nu.

  PS: nu cersi cititorii. daca nu ai numele localurilor nu zici ca 3 localuri au fost inchise. de unde sa stiu eu ca au fost doar 3?
  2
  8
  Raportează
 • postat de cetatean pentru cetatean
  Vineri, 20 Noiembrie 2015 10:04
  82.137.10.***
  @Cetatean, tu stii ce inseamna cotidian? Ai vazut tu in sigla "Vietii libere" ca scrie ziar de ancheta?
  9
  1
  Raportează
 • postat de Silla
  Vineri, 20 Noiembrie 2015 09:29
  188.27.88.***
  Cei care au dat amenzi ce cpntroale au mai initiat dupa? In Ro se dau amenzi si se destituie directori dar nu se gasrsc solutii pt. rezolvarea problemelor in general. Nu numai coruptia omoara dar si incompetenta. Unde e prea multa prostie si obedienta se nasc monstrii.
  1
  8
  Raportează
 • postat de Jon
  Vineri, 20 Noiembrie 2015 09:26
  213.233.85.***
  Bai, dar nu mai fiti carcotasi!La sfarsitul articolului scrie clar faptul ca Pol.Locala nu a facut publice numele cluburilor inchise.....E adevarat ca exista posibilitatea sa nu fi fost intrebati despre asta! ...caci daca ar fi fost, se putea preciza ca nu au facut publice numele acestora,desi au fost intrebati.
  4
  8
  Raportează
 • postat de Yo
  Vineri, 20 Noiembrie 2015 07:53
  5.13.145.***
  Adevărul e că d-na jurnalist putea da numele străzilor și numărul la care se află clubul.
  Așa informa și cititorii dar avea parte și de un articol complet.

  Articolul cu BMW-ul GENIAL, cancan total exprimarea.
  1
  21
  Raportează
 • postat de Stelicã
  Vineri, 20 Noiembrie 2015 07:53
  5.13.161.***
  Politia locala are competente limitate.
  Foarte mare pericol public daca nu a afisat orarul de functionare. Sau daca n-are hartie igienica la baie..
  1
  17
  Raportează
 • postat de GeorgiaN pentru Cetatean
  Vineri, 20 Noiembrie 2015 06:26
  95.76.32.***
  Tu, proprietar de club inchis sau firma amendata, ai un anumit timp sa contesti in instanta decizia cuiva. Daca iti apare numele in presa si esti nevinovat tocmai te-ai ales cu reclama gratuita, dar negativa, si nu te mai spala nici apa Dunarii. Cand decizia va fi definitiva si irevocabila stai linistit ca iti va fi scris numele cu litere mari.
  19
  10
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Vineri, 20 Noiembrie 2015 00:24
  5.13.159.***
  Incredibil. Jurnalism de Galati. Pui titlul principal ''activitatea a 3 cluburi galatene a fost suspendata'', dar nu dai numele lor. Asta-i jurnalism de Danubius.Citesc demult timp viatalibera, dar odata, jurnalistii isi respectau meseria. Nu ca acum, dai o stire, doar ca sa umpli pagina. Ai informatii, da-le, despica-le, asterne-le, INFORMEAZA CITITORUL! Degeaba citesc aici c-au fost inchise 3 cluburi, daca tu, ca jurnalism, nu-mi oferi si numele lor. Adica eu, ca cetatean, imi consumi din timp si bani de transport in acest weekend ca sa ajung intr-un club, ca sa aflu acolo ca, de fapt, este inchis. Lucru ce trebuia sa-l stiu de aici, nu sa merg din club in club sa vad care sunt.

  Va rog, angajati oameni profesioniosti, oameni capabili sa ofere o stire completa, ca asta inseamna sa fii jurnalist.
  4
  114
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.