Şi-au înfiinţat propria cultură de CANNABIS

Şi-au înfiinţat propria cultură de CANNABIS
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Galaţi  au finalizat ancheta într-un dosar de trafic de droguri de risc. În urma investigaţiilor, anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a două persoane, respectiv Marius Corneliu Hudreş, de 31 de ani, şi Georgian Dorinel Iacobuţ, de 28 de ani.

Anchetatori susţin că cei doi bărbaţi se numără printre cei care şi-au dorit obţinerea unor profituri materiale importante, motiv pentru care s-au implicat în producţia de droguri, înfiinţând o cultură de cannabis.

Din declaraţiile date în faţa anchetatorilor de cei doi inculpaţi  a rezultat faptul că  afacerea ilegală a fost pusă la cale în Italia. Astfel, Dorinel Iacobuţ, originar din Brăila, concubinul surorii lui Marius Hudreş, care are domiciliul în Tecuci, s-au întâlnit în aprilie 2016 în Palermo şi au decis împreună să înfiinţeze în România o cultură de cannabis. Cei doi intenţionau să vândă drogurile obţinute pe teritoriul Italiei.

Seminţe cumpărate din Italia

După ce şi-au pus la comun banii necesari, Hudreş şi Iacobuţ au cumpărat, dintr-un magazin din Palermo, 400 de seminţe şi mai multe bidoane cu îngrăşământ. Cu toate aceste produse achiziţionate, cei doi au revenit în România şi au mers la domiciliul lui Hudreş din Tecuci, locaţie unde şi-a făcut mutaţie şi Iacobuţ.

„Cei doi au cumpărat din piaţă pământ de flori şi pahare de unică folosinţă, în care au plantat toate cele 400 de seminţe. Au amplasat iniţial paharele cu seminţe de cannabis pe un coteţ din curtea locuinţei, până când acestea au încolţit, iar între timp au căutat să închirieze un teren”, reţin procurorii în rechizitoriul trimis instanţei de judecată.

Terenul mult dorit a fost identificat repede, fiind situat în apropierea locuinţei, şi închiriat contra sumei de 150 de lei sub pretextul că vor să se apuce de creşterea viţeilor. “După închirierea terenului, inculpaţii s-au ocupat de împrejmuirea acestuia, în sensul că au încercat să limiteze cât mai mult accesul vizual la acesta al eventualilor curioşi, motiv pentru care au rupt mai multe crengi pe care le-au împletit în gardul existent şi au aplicat mai multe folii din plastic în gard. În paralel s-au ocupat şi de edificarea solarului, iar după ce din cele 400 de seminţe au răsărit aproximativ 350 de plante, le-au transportat la solarul edificat unde le-au transplantat în pământ”, mai reţin procurorii DIICOT.

Afacere încheiată cu percheziţii

După ce au transplantat firele de cannabis, inculpaţii au constat că mai mult de jumătate dintre ele s-au ofilit. Astfel, au rămas doar cu 150 de plante, de care se ocupau în mod constant. Plantele erau udate noaptea, erau stropite cu îngrăşământ şi plivite astfel încât să ajungă la maturitate.

Cei doi inculpaţi au povestit toate aceste lucruri în faţa procurorilor, cărora le-au mărturist şi faptul că ei nu sunt consumatori de droguri şi că intenţionau să comercializeze cannabisul în Italia.  

Activitatea infracţională a celor doi inculpaţi a ajuns în atenţia anchetatorilor, care au decis imediat efectuarea unei percheziţii domiciliare. “Dată fiind gravitatea faptei sesizate şi necesitatea exploatării urgente a informaţiilor ce au stat la baza sesizări, în cursul aceleiaşi zile de 01.09.2016 s-a procedat, în prezenţa celor doi inculpaţi, la efectuarea unei percheziţii domiciliare la terenul respectiv, imobil constituit dintr-un lot de casă, accesul în acesta făcându-se printr-o poartă asigurată cu lacăt a cărui cheie a fost găsită în posesia inculpatului Hudreş Marius Corneliu”, menţionează anchetatorii.

Plantele descoperite în solarul amenajat de inculpaţi au fost smulse de anchetatori şi trimise la un laborator în vederea expertizării lor. În urma expertizei s-a stabilit că plantele au o cantitate de 1.542 de grame de cannabis, toate fiind confiscate de procurori. În urma percheziţiei, procurorii au descoperit la domiciliul lui Hudreş şi o armă neletală, despre care acesta a afirmat că şi-a cumpărat-o din Italia. În urma acestei constatări, Hudreş s-a ales  cu un nou dosar penal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci.

Cei doi, care au fost arestaţi preventiv imediat după percheziţiile efectuate la Teccui, vor da socoteală în faţa judecătorilor Tribunalului Galaţi, instanţă la care s-a înregistrat deja cauza.

Citit 6280 ori Ultima modificare Marți, 06 Decembrie 2016 01:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.