Ucigaşii de păduri

Ucigaşii de păduri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cantitatea de arbori tăiaţi clandestin, 9-10 metri cubi * Poliţiştii şi pădurarul Hurduc au urmărit RABA până la depozitul lui Andone, de la Căzăneşti-Tg. Bujor *

Duminica trecută, după-amiază, agenţii postului de poliţie Bereşti-Meria şi pădurarul Neculai Hurduc, de la Cantonul Silvic nr.15, au dat o grea lovitură bandei de hoţi din Băneasa, a lui F., specializată în furturi de material lemnos.

La ora 12.00, infractorii se aflau în pădurile din extravilanul satului Balinteşti, în punctul „Arcaşi”. Cu drujbele asupra lor, pregătiţi să doboare arbori. Grup periculos. Şeful bandei, cu verdictele – „Jos cu salcâmul ăsta, şi cu ăsta, şi cu ăsta”. Unii, la retezat, iar alţii, cu securile, la curăţat trunchiurile. Cuvintele de ordine: „Nu tăiaţi decât salcâmii buni pentru construcţii!”.

Ca mijloc de transport, o RABA de 12 tone. La încărcat, şase bărbaţi. O singură pauză de masă, în care s-a mâncat şi s-a băut. Numărul de înmatriculare al maşinii, GL-O1NVU. La parbriz, o plăcuţă cu un singur cuvânt scris pe ea, vizibil de la distanţă – „Mihai”. La volanul autocamionului, automat trebuia să se afle un Mihai, şi aşa a şi fost - Mihai Damaschin, de la Bujoru.

Cantitatea de lemne furate, 9-10 tone. Au fost transportate, cu piciorul ţinut pe acceleraţie, respectându-se regulile de bază ale clandestinităţii, la depozitul de combustibil solid din Tg. Bujor, de la Căzăneşti (lângă trecerea peste calea ferată). Itinerarul: Valea Bănesei – drumul de pe deasupra Jorăştilor – depozitul lui Andone. RABA, filmată cu telefonul mobil de pădurarul Hurduc în timpul operaţiunii de încărcare.

Era ora 20.10 când s-a zăvorât, după ea, poarta depozitului. Ziua de muncă a şoferului avea să fie prelungită cu câteva ore de către agenţii de la Poliţia Bereşti-Meria şi o grupă de jandarmi. Descinşi cu toţii la Căzăneşti, plus pădurarul, au răsturnat calculele grupului de infractori. Motorul maşinii, fierbinte. Pe câteva trunchiuri de salcâmi, frunze verzi.

Nu s-a putut „trata” în niciun fel cu oamenii legii de la Bereşti-Meria. Maşina, aşa încărcată cum era, a fost adusă la postul de poliţie comandat de Eugen Stratica. Parcată în faţa primăriei, a fost ţinută sub supraveghere toată noaptea. Una dintre roţi avea, ieri dimineaţă, cauciucul slăbit din cauza greutăţii salcâmilor.

La locul unde au „bâzâit” drujbele, tabloul este dezolant. Cioate, material secundar rămas după incursiunea ce l-a avut la comandă pe tartorul din Băneasa, ucigaşul de păduri. Intervenţia Poliţiei Bereşti-Meria, un succes indiscutabil. Intraţi, de ieri, pe mâna subofiţerului Eugen Stratica, hoţii se simt înghesuiţi.

La Parchetul Tg. Bujor, banditul nr.1 din mahalaua Slobozia, din Băneasa, l-ar fi asigurat pe unul dintre tăietori că  intră ca la el acasă. Îl rog să mă scuze, dar nu-l cred, se laudă. Stratica, în schimb, îi dă fiori cumpliţi: „Mai bine să mă stoarcă zece procurori decât să fiu luat la întrebări de Stratica”.

Să vedem ce se va întâmpla, inclusiv cu RABA folosită la săvârşirea infracţiunii. Normal ar fi să fie confiscată…

Explicaţie foto: Maşina lui Mihai Damaschin, încărcată cu salcâmi tăiaţi ilegal,a suspinat în noaptea de duminică spre luni la Bereşti-Meria

Citit 1323 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.