BREVIAR JURIDIC | Taxele judiciare de timbru (II)

BREVIAR JURIDIC | Taxele judiciare de timbru (II)
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Cuantumul taxei judiciare de timbru pentru divorţ este diferită, în funcţie de motivul desfacerii căsătoriei. Astfel, în cazul în care cererea de divorţ este introdusă prin acordul soţilor, la cererea unuia dintre ei, acceptată de celălalt soţ sau la cererea ambilor soţi, taxa judiciară de timbru este de 200 de lei.

Când se solicită desfacerea căsătoriei pe motiv că raporturile dintre soţi sunt grav vătămate şi continuarea căsătoriei nu mai este posibilă sau când cererea de divorţ este formulată de soţ, după o separare în fapt de cel puţin doi ani, taxa de timbru este de 100 de lei.

Pentru cererea introdusă de unul dintre soţi a cărui stare de sănătate face imposibilă continuarea căsătoriei, taxa judiciară de timbru este de 50 de  lei.

De menţionat că,  atunci când unul dintre soţi solicită stabilirea locuinţei copilului, exercitarea autorității părinteşti, stabilirea contribuţiei părinţilor la cheltuielile de creştere şi educare a copiilor, dreptul părintelui de a avea legături personale cu copilul, taxa de timbru este de 20 de lei pentru fiecare cerere în parte.

Citit 1374 ori Ultima modificare Luni, 14 August 2017 16:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.