Mihail Boldea vs. Adrian Năstase

Mihail Boldea vs. Adrian Năstase
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În plângeri penale să ne duelăm! *

Social-democratul Adrian Năstase a anunţat pe blogul său că a depus plângere penală împotriva deputatului PD-L Mihail Boldea (foto). Năstase cere efectuarea urmăririi penale şi trimiterea în judecată a deputatului PD-L Mihail Boldea pentru infracţiunea de denunţ calomnios prevăzută de articolul 259 Cod Penal.

Într-un material acid intitulat “Pionul Boldea”, postat pe blog, Adrian Năstase aminteşte că “în deschiderea sezonului electoral de toamnă, deputatul PD-L Mihail Boldea a depus o plângere penală la Parchetul General în care acuză Cabinetul Adrian Năstase şi AVAS de subminarea economiei naţionale şi abuz în serviciu în cazul privatizării combinatului siderurgic SIDEX Galaţi”.

Juristul Adrian Năstase afirmă că plângerea formulată de Mihail Boldea constituie infracţiunea de denunţ calomnios pentru că nu există vreo faptă penală, care să fie săvârşită în legătură cu privatizarea SC Sidex SA Galaţi, măsurile legislative, luate de Guvernul pe care l-a condus, fiind adoptate prin legi de către Parlamentul României.

Fostul premier îşi „condimentează” postarea de pe blog cu câteva link-uri ale unor articole deloc măgulitoare, apărute în presa centrală, care îl au ca erou pe Mihail Boldea şi relaţiile sale cu MISA ori cu croitoreasa care a dat în judecată statul român.

“Nu mă las intimidat!”

În replică, deputatul PD-L Mihail Boldea consideră că Adrian Năstase este speriat de posibilitatea ca dedesubturile acestei afaceri să fie investigate de procurori. Boldea precizează că nu se va lăsa intimidat de acţiunile de imagine instrumentate de fostul premier specialist în „tertipuri juridice”.

“Demersul domnului Năstase face parte dintr-o strategie  naivă, de tipul cine se scuză, se acuză. Este evident faptul că fostul premier al României încearcă din răsputeri să indice faptul că nu există nimic în neregulă cu privatizarea SIDEX Galaţi pe care a gestionat-o în 2001, însă adevărul este cu totul altul: Cabinetul Năstase a vândut combinatul SIDEX Galaţi pe nimic! A vândut un Mercedes la preţ de Trabant, dacă vreţi”.

„Aici nu mai este vorba despre termopane sau despre folosirea funcţionarilor publici şi diplomaţilor drept cărăuşi de decoraţiuni interioare, ci despre vânzarea activelor statului sub preţul corect. Iar pentru acest lucru domnul Năstase trebuie să răspundă în faţa legii. Domnia sa poate depune oricâte plângeri doreşte, dar acest lucru nu va şterge suspiciunile legate de această privatizare”, a declarat Boldea.

Citit 1426 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.