UPDATE | Adepţii metodei Accidentul acţionează noaptea!

UPDATE | Adepţii metodei Accidentul acţionează noaptea!
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

UPDATE | Bărbatul în vârstă de 49 de ani, din Braniştea, prins zilele trecute de poliţişti în timp ce se pregătea să ridice 13.000 de lei de la o victimă a unei înşelăciuni prin metoda "Accidentul", a primit mandat de arestare.


Un individ de 49 de ani, "curier" într-o reţea de escroci prin metoda "Accidentul", a fost reţinut într-una din nopţile trecute în timp ce se pregătea să ridice o sumă considerabilă de la o "victimă". 13.000 de lei era suma pe care bărbatul o avea de primit de la o gălăţeancă de 61 de ani, care fusese sunată în acea seară de un complice. Sub pretextul că sună în numele fiului femeii care ar fi provocat un grav accident rutier, escrocul i-a pretins acesteia 40.000 de lei, dar la negocieri a mai lăsat din preţ şi s-a mulţumit cu o treime din sumă. S-au înţeles ca banii să fie ridicaţi în aceeaşi seară de o terţă persoană, numai că, între timp, femeia şi-a dat seama de păcăleală şi alertat poliţia.

"În apropiere de locuința părții vătămate, poliţiştii Secţiei 1 au depistat un bărbat de 49 ani din comuna Braniștea, care venise să ridice banii. Persoana depistată a fost reținută și urmezază să fie prezentată magistraților cu propunere de arestare preventivă", precizează cms. Gabriela Costin, din cadrul IPJ Galaţi. Poliţiştii îi caută acum şi pe ceilalţi complici ai bărbatului implicaţi în această escrocherie. 

În ciuda eforturilor poliţiştilor din întreaga ţară, metoda "Accidentul" continuă să facă victime numeroase, mai ales persoane vârstnice, escrocate pornind de sentimentele lor pentru copii. Singura variantă de prevenire a acestor întâmplări neplăcute este educarea continuă a publicului. Mai mult, cei care au părinţi vârstnici, locuind în alt oraş sau, după caz, în altă ţară, ar trebui să menţină cât mai des contactul cu aceştia şi să le pună la dispoziţie un număr de telefon la care răspund în orice situaţie, astfel încât să fie evitate astfel de neplăceri.

Citit 3966 ori Ultima modificare Vineri, 24 Noiembrie 2017 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.