Platforma Android în iulie 2018. Oreo câştigă teren

Platforma Android în iulie 2018. Oreo câştigă teren
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Google a lansat un ultim raport pentru platforma Android înainte de debutul noii versiuni Android P 9.0. Oreo, lansat în urmă cu un an a ajuns în sfârşit să fie o versiune populară a sistemului de operare, chiar dacă mai are mult până când va ajunge din urmă ultimele trei variante lansate anii trecuţi. Din fericire, majoritatea telefoanelor rulează versiuni moderne de Android, foarte puţine fiind acum pe versiuni considerate „vechi”.

Pe primul loc în clasamentul versiunilor de Android avem Nougat (7.0 şi 7.1) cu 30,8 la sută din total. Această versiune de software a fost lansată în 2016, iar telefoane echipate cu Nougat au fost lansate până de curând. Marshmallow, versiunea din 2015, se află pe locul doi cu 23,5 la sută, adică aproape un sfert din totalul dispozitivelor active. Locul trei este ocupat acum de Lollipop cu 20,4 la sută.

Oreo vine astfel pe locul al patrulea, fiind instalat pe 12,1 la sută din totalul dispozitivelor de pe piaţă. Această pondere poate părea mică la un an de la lansare, însă având în vedere cât de greu a evoluat Oreo la începuturi, această versiune a prins avânt mare în ultimele câteva luni.

Sursa: go4it.ro

Citit 7798 ori Ultima modificare Vineri, 17 August 2018 16:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.