Scanarea amprentei oriunde pe suprafața ecranului

Scanarea amprentei oriunde pe suprafața ecranului
Sursa foto, go4it.ro
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Xiaomi dezvoltă o tehnologie care permite scanarea amprentei oriunde pe suprafața ecranului, eliminând nevoia de poziționare precisă a degetelor. Astfel, viitoarele telefoane Xiaomi vor putea scana una sau chiar mai multe amprente simultan, spre exemplu, în timp ce scoți telefonul din buzunar sau îl iei de pe masă. În mod ideal, până ce ajungi să privești efectiv telefonul, ecranul va fi deja pornit și trecut de meniul Lock, fără timp pierdut cu poziționarea amprentei sau încercări succesive de autentificare. Tehnologia brevetată de Xiaomi ar urma să folosească o rețea de LED-uri cu infraroșu, dispuse pe întreaga suprafață a ecranului pentru a ilumina în mod invizibil amprentele degetelor.

* Interesant este că și rivalul Huawei a venit cu o idee similară, pe care a descris-o într-un brevet. Însă deocamdată niciuna dintre companii nu a venit și cu un produs funcțional care să-i demonstreze utilitatea.

Din aceeași categorie, alte știri pe scurt:

* YouTube preia una dintre funcțiile YouTube Music cele mai solicitate de fani. YouTube testează o versiune îmbunătățită a funcție Downloads numită Smart Downloads, care asigură descărcarea automată pe telefon a clipurilor recomandate de aplicație, spre a fi disponibile ulterior pentru vizionare indiferent de starea conexiunii la internet.

* Germania ar putea fi prima țară europeană care interzice Telegram. Germania acuză serviciul de mesagerie Telegram de favorizare a grupărilor extremiste și propune interzicerea acestuia pe teritoriul Uniunii Europene. Autoritățile germane argumentează că modul în care Telegram oferă în mod discreționar toate mijloacele necesare pentru comunicații criptate imposibil de monitorizat și interceptat contravine legilor locale și europene.

* Instagram testează o nouă versiune Stories, inspirată de platforma rivală TikTok.

(Din surse online)

Citit 2071 ori Ultima modificare Duminică, 30 Ianuarie 2022 03:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.