Veniturile din şpăgi vor fi impozitate | PAMFLET

Veniturile din şpăgi vor fi impozitate | PAMFLET
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Revoluţia fiscală e demonstraţia supremă că guvernele PSD nu sunt în stare să facă nimic acătării. Sistemul fiscal a fost pur şi simplu bulversat de modificări făcute fără cap. Singura soluţie este impozitarea veniturilor obţinute din şpăgi. Sistemul fiscal va putea fi reglat doar după ce pesediştii vor vedea ce înseamnă să suferi de pe urma unei legislaţii proaste.

Panică la PSD după ce o eminenţă cenuşie din partid a cerut impozitarea şpăgilor

Pentru că Darius Vâlcov are presiunea procesului în care a şi fost condamnat, PSD a apelat la o altă eminenţă cenuşie din Partid pentru a dezvolta strategii fiscale pentru ţară. Potrivit unor informaţii neconfirmate încă, se pare că propunerea cea mai bună a noului Darius Vâlcov ar fi impozitarea veniturilor din şpăgi, fapt care a speriat de moarte majoritatea membrilor de partid, în special pe cei cu funcţii în administraţiile locale şi centrală. Paradoxal, principala frică a pesediştilor nu e că ar rămâne fără o parte din bani. „Nu le e frică că trebuie să dea nişte bani şi la stat. Nu! Asta nu ar fi o problemă, pentru că oricând pot să dea un tun în plus ca să îşi scoată pârleala. Problema arzătoare este că dacă s-ar impozita şpăgile, întregul sistem de impozitare ar putea deveni unul corect pentru că una e când faci o lege pentru alţii şi alta e când o faci pentru tine. Iar un sistem corect de impozitare ar duce automat la linişte în rândul oamenilor care muncesc. PSD nu are nevoie de oameni liniştiţi. Oamenii muncii trebuie să se teamă de ceva, pentru că, dacă le e frică, sunt mult mai uşor de controlat”, a explicat George Sandu, specialist în sociologie.

Soluţia lui Viorel Ştefan: „Renunţăm la impozite, dar toată lumea trebuie să plătească cotizaţie la PSD”

Noul vicepremier, fost ministru al Economiei, Viorel Ştefan, nu putea sta deoparte în haosul creat de Revoluţia Fiscală. Cu experienţa sa de decenii în lumea banilor, Viorel Ştefan a venit cu o soluţie personală. „Eliminăm de tot impozitul. Fiecare angajat va primi toată suma în mână, iar la stat nu se va mai vira nimic. Cu o singură condiţie, însă: toţi angajaţii sunt obligaţi să se înscrie în PSD şi să-şi plătească lunar cotizaţia. Practic, în felul acesta eliminăm intermediarul, adică statul. Că banii care se adunau din impozite tot la PSD ajungeau, sub diverse forme”, a explicat vicepremierul Viorel Ştefan.

Pesediştilor nu le-au scăzut salariile / „E normal. Sunt probleme doar pentru cei care fac bani din activităţi intelectuale”

Unul dintre motivele pentru care încă nu s-au rezolvat problemele generate de Revoluţia Fiscală e faptul că niciunui pesedist nu i-a scăzut salariul. „Unii poate cred că e o întâmplare că pesediştii nu au probleme generate de modificările din legislaţia fiscală. Nu e deloc o întâmplare. Majoritatea problemelor apar în cazul celor care obţin venituri din activităţi intelectuale”, a explicat Viorel Şerbănescu, economist.

Banul, Ochiul Racului

Ce cred alţi pesedişti pe tema impozitelor

* Florin Pâslaru crede că e o situaţie creată artificial. „Probleme de genul ăsta apar numai dacă dai salarii. Uite, de exemplu, la mine la TVG nu au fost niciodată probleme cu impozitele, că eu nu dau nici salarii, nici impozite”, susţine Florin Pâslaru.

* Şi Picu Apostol Roman e afectat de Revoluţia Fiscală. „În decembrie, mi-am luat trei treninguri originale dintr-un salariu, în ianuarie a trebuit să schimb nişte euro ca să-mi iau două treninguri”, a spus Picu Roman.

* Paradox: deşi în Primăria Galaţi toată lumea lucrează part-time, niciun angajat nu a avut probleme cu scăderea salariilor. „Din păcate, nu depinde cum lucrează, ci de felul în care sunt încadraţi”, a explicat un economist.

* Victor Paul Dobre a profitat de problemele generate de Revoluţia Fiscală şi şi-a redus cotizaţia la PNL. „Cotizaţia e în funcţie de venituri, deci...”

* Nicolae Bacalbaşa se dă şi el afectat de modificările de leafă: „Mi s-a micşorat şi mie. De la lună la lună, o am tot mai mică”, susţine Bacalbaşa.

Contra-Rezoluţie

Vino la Olguţa şi ţi-o măreşte personal

Cine are probleme cu leafa este rugat să se prezinte personal la biroul ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. Aceasta promite că se va ocupa personal de măriri pentru fiecare în parte. „Dacă ai impresia că acum ai leafa mai mică, vino la mine la birou şi vedem cum facem să ţi-o măresc personal. De asta sunt aici, ca să mă ocup de problemele tuturor cetăţenilor”, a explicat Lia Olguţa Vasilescu.

Mărirea Ta

Ca la Carte de Submarin Cosorescu

(!) sunt membru...[de partid, să se-nţeleagă:

partidul scamatorilor demenţi,

partidul popular(g) şi într-o doagă...

din lagăre sărit...şi din rulmenţi]...(!)

(!) amanta mea-i membrană...[să se ştie:

tot de partid – acelaşi, scumpul, strâmbul –

şi soaţa unui membru...(cap-gulie)...

boss, prim-mascul, dar poreclit hadâmbul] (!)

(!) un membru ş-o membrană...[doi în unul,

adică unu-ntr-una...(şi întruna)]...

manipulăm că măiestrie tunul...

(ştiţi care tun)...şi proştii, şi minciuna (!)

(!) sus/puşi în scheme/ştate bugetare,

ne doare-n cu...(rimează ca la carte

cu-n timp obscur şi-o vreme-ncurcătoare)...

minţi prinse-n fals şi-n ştraifuri lozincarde (!)

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

Citit 2749 ori Ultima modificare Marți, 13 Februarie 2018 11:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.