CARNAVAL | Paul Buţa îşi joacă din nou măştile la Veneţia (FOTO)

CARNAVAL | Paul Buţa îşi joacă din nou măştile la Veneţia (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Maestrul Paul Buța reprezintă din nou România la Carnavalul de la Veneția. Mica Galerie a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția a fost neîncăpătoare pentru mulțimea curioasă care a participat, pe 31 ianuarie, la vernisajul expoziției "Măști tradiționale românești la Carnavalul de la Veneția" a artistului Paul Buța.

Actor la Teatrul Muzical "Nae Leonard" din Galați, etnolog și documentarist la Centrul Cultural "Dunărea de Jos" din Galați, Paul Buța este unul dintre cei mai cunoscuți artiști creatori de măști tradiționale din România și, după cum ne-a mărturisit, a dus la Veneția 48 de măști. Era cât pe ce să rămână cu 47, și asta chiar înainte de vernisaj, pentru că, în timpul organizării expoziției, s-a trezit cu un cumpărător, un american, care voia musai o mască: "I-am spus că am vernisaj şi nu pot să i-o dau, pentru că trebuie să fie în alai, ca să fie frumos la deschidere! Deşi o mască nu ştiu cât ar fi contat, dar o alesese pe cea mai frumoasă! O mască mare de drac. A pus o etichetă pe spatele măștii, nu cumva să o dau altcuiva! ", ne-a mărturisit artistul.

Pe Paul Buța nu-l rabdă Raiul - satul vasluian în care s-a născut - să-și țină măștile în cui, pe perete! Așa că, în pauza de masă a italienilor, ia câte o mască și se duce s-o joace în Piața San Marco.

Mai multe despre cea de-a cincea aventură venețiană a lui Paul Buța veți afla din pagina Diaspora a ziarului "Viața liberă".

Sursa foto: Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția

Citit 2908 ori Ultima modificare Luni, 05 Februarie 2018 15:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.