România nu s-a calificat în finala Eurovision 2018. Ce spune trupa The Humans (VIDEO)

România nu s-a calificat în finala Eurovision 2018. Ce spune trupa The Humans (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

„Vă mulţumim din suflet celor care ne-aţi susţinut! Vă mulţumim cu acelaşi suflet şi celor care ne-au contestat dar ne-au motivat să fim din ce în ce mai buni! V-am simţit aproape de noi pe tot parcursul competiţiei şi suntem mândri că am avut ocazia să fim încurajaţi de un popor cu oameni frumoşi! Este minunat că şi în acest moment primim mesaje atât de frumoase care ne fac să stăm cu capul sus! Noi nu ne oprim aici! Nu vă opriţi nici voi şi susţineţi în continuare artiştii români, în orice situaţie”, acesta este mesajul pe care trupa The Humans, care a reprezentat România la Eurovision, în Portugalia, l-a postat pe facebook după anunţarea rezultatelor celei de-a doua semifinale. Din păcate, în urma voturilor date de juriile de specialitate şi de fani, România nu s-a calificat în marea finală a competiţiei de la Lisabona.

"Ne pare rău pentru că ni s-a luat bucuria de a sta cu sufletul la gură în finală. Îmi pare rău, dar noi nu avem ce să ne reproşăm", a mărturisit, într-un mesaj postat pe Grupul Eurovision România, solista trupei, Cristina Caramarcu, originară din Tecuci.

După cum aţi putut afla deja din ziarul „Viaţa liberă”, trupa The Humans, a cărei solistă este Cristina Caramarcu din Tecuci, a intrat în competiţie de pe poziţia a doua, cu piesa manifest „Goodbye”, iar interpretarea muzicală a fost impecabilă.

Din păcate, se pare că nu a fost de ajuns!

Moldova este în Finală

Dintre cele 18 ţări care au concurat joi seara, pe scena de la Altice Arena, Lisabona, doar zece s-au calificat în Finală, în urma voturilor date de jurii de specialitate şi de fani. Serbia, Moldova, Ungaria, Ucraina, Suedia, Australia, Norvegia, Danemarca, Slovenia şi Olanda vor concura sâmbătă, în marea finală, alături de ţările care s-au calificat după prima semifinală, cea de marţi - Albania, Cehia, Lituania, Israel, Estonia, Bulgaria, Austria, Finlanda, Irlanda şi Cipru -, precum şi de grupul celor cinci mari (Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia) şi ţara gazdă, Portugalia. Finala Eurovision 2018 are loc sâmbătă, 12 mai, iar telespectatorii români o vor putea urmări în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+, începând cu ora 22,00.

Ce-am izbutit până acum

Ar mai fi de spus că de la introducerea sistemului cu semifinale, în 2004, România s-a calificat în fiecare an în finală a Eurovision. O excepţie a fost anul 2016, când a fost descalificată din start pentru că Televiziunea Română avea datorii la European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului internaţional.

Reamintim că anul trecut, reprezentanţii României, Ilinca şi Alex Florea, au obţinut poziţia a şaptea, cu un total de 282 de puncte. Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

Citit 7725 ori Ultima modificare Vineri, 11 Mai 2018 23:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.