PAMFLET. O poziţie cam complicată

PAMFLET. O poziţie cam complicată
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Destul am vorbit despre cei aflaţi la putere. Săptămână de săptămână, râdem de pesedişti: de primar, de viceprimar, de consilieri, parlamentari etc. Dar cei din opoziţie chiar nu există? Ei nu merită să fie luaţi la mişto? În principiu, le vom dedica pagina săptămână de săptămână când vor fi la putere. Dar o facem şi astăzi, în avanpremieră, pentru că nu se ştie dacă vom mai fi în viaţă când vor câştiga ei alegerile.

Victor Paul Dobre e mai tare ca Dan Nica: el a rămas şef de partid fără să fi câştigat vreodată alegerile

Dan Nica e desene animate faţă de Victor Paul Dobre în ce priveşte supravieţuirea la şefia partidului. Ambii au rămas de ani buni păpuşarii şefi ai partidelor din care fac parte, însă există o diferenţă majoră. Dan Nica a ţinut PSD la putere mandat după mandat, în vreme ce Victor Paul Dobre a rămas şef de filială în condiţiile în care a pierdut toate bătăliile electorale. „Asta înseamnă să fii măiastru. Sigur, Dan Nica a rămas omul din spatele PSD Galaţi timp de atâţia ani, dar măcar el a câştigat toate alegerile. Cumva, performanţa asta l-a ţinut în viaţă. Victor Paul Dobre, în schimb, e mult mai de apreciat. El a rămas tătucul PNL deşi a pierdut toate alegerile. Asta înseamnă să fii bun: să îţi păstrezi fotoliul chiar dacă ai eşuat în mai tot ce ai făcut. Aşa... să rămâi în frunte câştigând... asta poate face oricine”, a explicat analistul politic Dorel Curcudel. În replică, Victor Paul Dobre a oferit, totuşi, contraargumente. „Nu este adevărat! Eu am câştigat alegerile la Galaţi pentru PNL în 2012. Strategia mea a fost cea care ne-a adus victoria: Dacă nu ne aliam cu PSD-ul, aşa cum am propus eu, nu câştigam!”, a explicat Victor Paul Dobre.

Candidatul PNL la Primărie are şanse mari să câştige alegerile, dar PSD se tot încăpăţânează să-şi pună candidat propriu

Degeaba spun unii că PNL nu ar fi în stare să câştige vreodată Primăria Galaţi. Calculele arată că liberalii ar putea câştiga oricând alegerile dacă s-ar îndeplini o condiţie simplă: PSD să nu aibă deloc candidat sau să susţină candidatul PNL. „Sunt şanse mari să avem la Galaţi primar PNL". Sunt şi liberali de valoare, care pot oricând să ajungă să conducă oraşul. Dar e nevoie ca PSD să dea dovadă de înţelegere şi să renunţe la a mai pune candidat propriu. În aceste condiţii, PNL ar avea chiar şanse bune. Nu ar însemna neapărat că ar câştiga, dar cu siguranţă ar avea şanse sporite”, a comentat analistul politic Dorel Curcudel. Liberalii au, totuşi, rezerve în ce priveşte o astfel de perspectivă. „Sigur că am avea un culoar mai bun, dar asta nu înseamnă automat că am câştiga alegerile locale. S-au mai văzut situaţii de concurenţi care au ieşit pe locul doi deşi au alergat de unii singuri”, a declarat o sursă din PNL.

Victor Paul Vorbe

Politica, de la dreapta la stângă

George Stângă este bănuit că îşi aranjează diacriticele de la nume după cum îi cere interesul. Când vine la şedinţele PNL se recomandă George Stângă, în concordanţă cu coordonatele politice pe care evoluează, iar când se duce la cârciumă, George Ştangă.

Se vede PNL-iştilor gălăţeni le place concediul în Bulgaria: salutul oficial intern este „Dobre-n veci!”

USR condus de Nicolae Manolescu are mai mulţi membri la Galaţi decât USR condus de Dan Barna. Alegerile interne la Uniunea Scriitorilor din România (USR) Galaţi au adus la vot de patru ori mai mulţi membri decât alegerile interne de la Uniunea Salvaţi România (USR) Galaţi.

Ionuţ Pucheanu are mai mari emoţii cu privire la un eventual contracandidat din interiorul PSD decât din opoziţia gălăţeană.

Asta e cu adevărat trist! Singurul opozant din Galaţi care a luat atitudine cu adevărat după revocarea Laurei Codruţa Koveşi de către Klaus Iohannis a fost Constantin Telegan.

PNL va avea un candidat tânăr la alegerile pentru Primărie, pentru că liberalii trebuie să se obişnuiască de mici cu eşecul.

George Strungă

Dacă Facebook nu e, nimic nu e

Cătălin Cristache nu a mai făcut opoziţie de câteva zile, din cauză că a uitat parola de la contul său de Facebook. Zeci de urmăritori ai paginii sale oficiale au aşteptat în zadar ca cineva să ia atitudine faţă de PSD şi au fost nevoiţi să se mulţumească cu anunţul lui Constantin Telegan că va candida la preşedinţie. „Dacă nu există Facebook, nu există opoziţie. Ăsta este tristul adevăr. Mi-e frică să mă gândesc ce s-ar putea întâmpla dacă ar dispărea reţeaua de socializare”, a declarat un internaut.

Cătălin Tristache

Lăsaţi curvele să vină la mine

Când vă aud, porcilor, cât de urât vorbiţi despre curve

şi credeţi că sunt uneltele voastre şi ale celor ca voi,

îmi vine să vă spun că FRUMUSEŢEA ESTE OBLIGATORIE,

iar nu o sclavă a trifoiului vostru cu patru foi!

Desigur, voi nu recunoaşteţi că sunteţi nişte porci,

că puteţi fi roadele unor prestigioase curve,

loviţi cu fapta şi cu vorba în sufletul FEMEILOR

care v-au spălat la FUND şi la RÂT, analfabeţilor!

Ce repede uitaţi că aceste curve vă fac demâncare şi jucărele,

vă spală boarfele asudate şi putoarea prostiei,

vă aşteaptă când staţi întârziaţi mintal prin crâşme

şi mâncaţi femurul privighetoarei şi cântecul ciocârliei!

Vă rog frumos, domnilor porci cu legitimaţii de oameni,

lăsaţi curvele în Pace, ele au făcut şi fac ISTORIE,

clefăiţi-vă trifoiul vostru cu patru foi până muriţi,

dar măcar înţelegeţi că FRUMUSEŢEA ESTE OBLIGATORIE!

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

Citit 3630 ori Ultima modificare Luni, 16 Iulie 2018 10:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.