Vin ursitoarele!

Vin ursitoarele!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În basme, la căpătâiul fiului sau fiicei de împărat abia născute, veneau ursitoarele să-i menească de bine şi să-i dăruiască tot ce-i mai bun şi mai frumos pe lume: sănătate, bucurie, noroc, frumuseţe, iubire, fericire.

Chiar dacă bate la uşă anul 2010, vremea ursitoarelor n-a apus! Prinţii şi prinţesele zilelor de azi - chiar dacă n-au sânge regesc, tot prinţi sunt în ochii şi sufletele părinţilor şi bunicilor - au nevoie de un bun start în viaţă.

Şi cine le-ar putea binecuvânta firul vieţii decât cele patru zâne - adevăratele şi cele mai bune ursitoare - pe care le-am descoperit în Galaţi? Măiestrele zâne se luptă cu ursitoarea cea rea şi nepoftită şi o înving spre hazul general al invitaţilor la botez.

Graţie ursitoarelor, succesul unui botez este asigurat, iar bebeluşul are garantat un destin de invidiat. Pentru a vă convinge, hai să ne strecurăm împreună la un botez.

Ssst, dansul ursitoarelor

Înainte să sune de miezul nopţii, când petrecerea s-a încins, o muzică spectrală umple cu acordurile ei diafane încăperea. Petrecăreţii amuţesc de uimire, iar cele trei zâne poftite la petrecere, îşi fac apariţia într-un dans magic.

Ursitoarele se rotesc în jurul naşei care ţine bebeluşul în braţe şi se întrec în a-i oferi daruri de viaţă. Prima zână, în rochie vernil, binecuvântează pruncul cu bagheta ei magică:

“Zâna Norocului este al meu nume/ Şi-ţi urez bun venit pe această lume/ Norocu-n dragoste te va însoţi/ Şi viaţa-ţi va surâde zi de zi!”.

În strai roşu ca para focului şi a dorului, Zâna Iubirii întinde bagheta ei cu inimioară:

“Eu, puiule mic, îţi ursesc ca-n drumurile tale,/ Către apus sau răsărit, iubirea-ţi să-ţi stea în cale./ Atunci când dulce vei zâmbi,/ Supărarea oricui se va topi”. Zâna în rochie bleu urseşte la rându-i: “Eu sunt Înţelepciunea şi despre ea îţi ursesc,/ Să-i înţelegi pe oameni,/  să ştii tot ce gândesc/ Aceasta îmi e ursirea şi tot ce-ţi spun acum/ Dar vor fi mult mai multe primite-n lungul drum”.

Nepoftită la petrecere, Zâna cea Rea răsare taman când nimeni nu se-aşteaptă. E furioasă că n-a fost chemată, are poftă de răzbunare, dar Zânele cele Bune n-o lasă se să apropie de bebeluş.

Gumele ei stârnesc hazul invitaţilor, despre care Ursitoarea îşi aminteşte ce şi cum le-a ursit cu ani în urmă. Spectacolul se încinge!

Zânele reuşesc până la urmă să o alunge pe nepoftită şi după ce bebeluşul este dăruit cu toate cele bune, se încinge dansul. Petrecere frumoasă şi să trăiască pruncul!

Cât de greu e să fii ursitoare?

O să-mi spuneţi că geme internetul de oferte de ursitoare. Dar de ce să vă mulţumiţi cu nişte „înlocuitoare”, când puteţi avea ce-i mai bun? Şi nu vorbim doar de ursită, ci şi de un spectacol excelent care va oferi un plus petrecerii în cinstea copilului.

Am reuşit să le convingem pe ursitoare să ne acorde un scurt interviu. Trebuie să vă dezvăluim un fapt important: zânele noastre, Iubirea, Înţelepciunea şi Norocul, în restul timpului, când nu ursesc şi asigură succesul petrecerilor, sunt actriţe cunoscute în Galaţi.

Zâna cea Rea este actor, dar în acelaşi timp regizorul şi scenograful, sau mai bine zis „creierul” momentului artistic al ursitoarelor. Cât de greu e să fii ursitoare?

Misiune specială

„Este la fel de  greu să fiu ursitoare aşa cum este greu să interpretez orice alt rol! Nici nu ştiu dacă e vorba de “greutate”. Este vorba despre seriozitate, devotament, implicare”.

„M-am pregătit să fiu ursitoare cu la fel de multă seriozitate ca atunci când îmi pregătesc orice rol! Cu cât eşti mai bine pregătit cu atât ceea ce faci devine mai uşor!”, ne-a mărturisit Zâna Înţelepciunii.

„Nu e greu, ci e doar o "misiune" mai specială pentru că intervine conştiinţa faptului că prezenţa ta într-un moment atât de important în viaţa micuţului trebuia să fie magică, plină de sensibilitate şi să aducă multă bucurie celor ce iau parte la moment”, ne-a mărturisit Zâna Iubirii.

Ursitoarea cea Rea: „Ursitoarea nepoftită este rea doar cu numele, fiindcă ea este pusă pe glume şi nu are cu adevărat intenţia de a aduce neplăceri; întotdeauna avem de ales, sau, cel puţin aşa e în fapt, ni se oferă alternative”.

„Rolul ei este mai mult de a atrage atenţia asupra selecţiei, prelevând, în cazul ideal, variantele morale”, ne-a spus Zâna cea Rea.

Cât de greu e să fii Ursitoarea Afurisită?

„E plăcut să poţi aduce un zâmbet de bucurie celor din jur, astfel etapele premergătoare momentului se dizolvă în emoţiile transmise de rude şi invitaţi; uiţi orele de repetiţie a coregrafiei, de însuşire a textului, sau timpii afectaţi unei mise-en-scène adaptate spaţiului. Ştii de fapt ce mi se pare mai dificil?”.

„Factorul pecuniar - costurile pentru reuşita unui asemenea moment nu sunt mici, începând cu rochiile şi accesoriile vestimentare, o rochie  ajunge şi la 600 - 700 de lei, recuzita consumabilă şi alte cheltuieli (per spectacol) pot fi şi de 250 de lei şi astfel discuţia cu beneficiarul nu este foarte comodă la acest capitol”.

„Deoarece intenţia mea este să creez un moment deosebit, încerc să găsesc o soluţie convenabilă, fără a face rabat de la calitate”.

Forţa ursitoarelor

Dincolo de spectacol, de misiunea de artist, vă gândiţi că lucrurile pe care le ursiţi micuţului sau micuţei s-ar putea împlini cu adevărat?

Zâna Înţelepciunii: „Ca să fiu foarte sinceră mi-am pus de multe ori întrebarea asta la început când pregăteam textul. Şi am încercat să ˝ursim˝ doar lucruri bune, dar care să se poată îndeplini oarecum cu uşurinţă”.

„Oamenii nu cred în lucruri exagerate şi îşi doresc pentru copiii lor lucruri bune, frumoase şi simple că restul vine de la sine. Eu, cel puţin, pe asta m-am bazat. Şi dacă ar fi să se împlinească ceea ce ursesc, aş fi foarte fericită!”.

Zâna Iubirii: „Sigur că da! Absolut toate lucrurile pe care le ursim chiar se vor întâmpla cu adevărat. De fapt chiar ni se întâmplă tuturor în viaţă mai devreme sau mai târziu toate aceste lucruri minunate, doar trebuie să deschidem ochii să le vedem”.

Zâna cea Rea: „Ţine de autoeducare mentală, mai ales în meseria mea; să mă eliberez de posibile interferenţe negative în relaţia cu cei mici şi cei mari, să emit un flux pozitiv. Aşa că pot sta liniştiţi cei ce apelează la Ursitoarea Rea, menirile ei sunt amuzante şi inofensive”.

Citit 1436 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.