Maria Cristina Crăciun a venit cu „Marele Premiu”

Maria Cristina Crăciun a venit cu „Marele Premiu”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Al doilea mare premiu în palmaresul gălăţencei în vârstă de nouă ani *

Maria Cristina Crăciun a trecut recent Prutul la fraţii noştri din Chişinău, unde a reprezentat România şi Galaţiul la cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional „Două inimi gemene” - organizat în amintirea şi respectul pe care românii îl au pentru Doina şi Ion Aldea Teodorovici.

Au fost în concurs 48 de concurenţi, dintre care 18 la secţiunea copii, la care a participat şi gălăţeanca noastră. Au participat nu numai interpreţi din vecinătatea Republicii Moldova, ci pentru prima dată organizatorii au constatat  prezenţe ale concurenţilor din Italia, Germania şi Uzbekistan. Festivalul „Două inimi gemene” este organizat de Primăria din Chişinău - Republica Moldova.

Maria Cristina Crăciun a participat (cu dispensă de vârstă, fiindcă are 9 ani) la categoria de vârstă 10-16 ani şi a interpretat două cântece:  „Pentru ea”, pe versurile marelui poet Grigore Vieru, cântec devenit cunoscut datorită Doinei şi Ion Aldea Teodorovici şi „Îţi mulţumesc”, melodia lui Cornel Fugaru, versuri Mirela Fugaru.  

Maria şi-a interpretat  cântecele cu mare sensibilitate, mai ales că nu le pregătise special pentru acest festival, ci le avea în repertoriul ei de multă vreme.

Şi cine simte mai mult decât un copil - precum Maria noastră - a plânge „cu lacrima limbii noastre”, în amintirea marilor români? Nu numai repertoriul a adus-o în fruntea podiumului pe Maria Crăciun, ci şi calităţile ei vocale şi interpretative.

Ba chiar şi rochia albă (creaţie a casei Manty) pe care a purtat-o în concurs - care avea la piept şi la mijloc inserat tricolorul românesc – a ajutat-o pe Maria Crăciun să aducă pe scenă expresia românului pur, iubitor de ţară, curat şi demn.

Aşa a obţinut Maria aplauzele şi aprecierile spectatorilor, dar şi ale juriului din Chişinău.

„În sală s-a aflat şi mama Doinei Aldea Teodorovici - doamna Eugenia Marin -  şi la festivitatea de premiere, după ce a primit florile şi trofeul a urcat pe scenă, şi-a scos colierul de perle de la gât şi i l-a dat Mariei”, ne-a povestit Cătălina Crăciun, mama fetiţei.

„Le-a dăruit cu toată dragostea în semn de apreciere şi în amintirea Doinei noastre. A fost un moment deosebit, de mare sensibilitate. Pentru întâia dată au fost prezenţi şi reprezentanţii autorităţilor din Chişinău, iar trofeul a fost înmânat de primul ministru al Moldovei, domnul Vlad Filat...”  

Trofeul de la „Două inimi gemene” confirmă un alt rezultat frumos pe care Maria Crăciun l-a înregistrat în iulie 2009, când, de la Minsk, la Festivalul Internaţional „Slavinsky Bazaar”, a revenit la Galaţi tot cu Marele Premiu.

Ne bucurăm că încrederea pe care, cu toţii, i-am acordat-o  Mariei nu a fost zadarnică. Faptul că a confirmat aşteptările noastre în reprezentările internaţionale, că a reuşit să exprime sensibilitatea şi frumuseţea românului, trebuie să dea de gândit celor care promovează prea uşor ilarul, facilul, improvizaţia.

O contribuţie la creşterea Mariei a avut-o şi doamna Aurelia Vaida, profesoară în Focşani, care o pregăteşte pe mica artistă. Important este şi sprijinul constant al familiei Daniela şi Cătălin Ghimpu, de la SC „Instal Electric” Galaţi, care nu numai că sunt îndrăgostiţi de cântecul Mariei, ci îi şi susţin pregătirea.

Ne rugăm la bunul Dumnezeu ca drumul Mariei să fie plin de lumină şi de cumpătare!

Citit 1312 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.