Visul nopţii de Crăciun

Visul nopţii de Crăciun
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A început deja luna cadourilor. Mai e puţin şi vin şi sărbătorile de iarnă. E drept că, potrivit obiceiului, Sărbătorile trebuie să te găsească acasă. Şi totuşi, cine nu-şi doreşte, cel puţin o dată-n viaţă, un Crăciun de vis într-o ţară străină?

De aceea ne-am gândit să vă oferim câteva propuneri pentru un Crăciun de neuitat.

Destinaţii după buget şi preferinţe

Statisticile arată că cele mai multe visuri legate de vacanţa de iarnă ideală se îndreaptă spre Viena, Paris şi Londra. Spectacolul acestor oraşe îmbrăcate în haine festive este fără egal. Sunt cele mai luminate capitale din Europa de Crăciun, dar şi cele mai aglomerate şi mai scumpe.

Aşa că, dacă ajungi în preajma Sărbătorilor într-unul din aceste oraşe, însă nu ai un buget consistent, pregăteşte-te sufleteşte pentru un veritabil „window shopping” fără regrete (prin asta, englezii denumesc privitul vitrinelor fără intenţia de a cumpăra).

Poţi încerca totuşi să faci ceva cumpărături de Crăciun... după Crăciun! Foarte multe magazine occidentale au reduceri substanţiale la sfârşitul anului.

Pieţele de Crăciun

Tradiţia pieţelor de Crăciun este întâlnită peste tot în Europa. Este vorba despre un fel de bazare şi parcuri de distracţii la un loc.

Cele mai renumite manifestări de acest gen sunt la Viena, dar şi la Bruxelles, Frankfurt şi Nürnberg, destinaţii la fel de potrivite pentru o vacanţă de iarnă de neuitat. Dacă, dimpotrivă, adori oraşele cu un aer liniştit, atunci vei fi încântată să treci la ceas de sărbătoare prin Salzburg.

Elegant şi pitoresc în acelaşi timp, Salzburgul îşi păstrează atmosfera intimă în sezonul rece, fiind vizitat de mai puţini turişti, întrucât majoritatea cumpărătorilor din magazine şi pieţe sunt localnici.

Unii dintre ei defilează mândri în costume tradiţionale: jachete verzi cu nasturi metalici, pantaloni până la genunchi, şosete de lână, trase peste gambe, şi pălărioare cu nelipsitele pene. Ce îţi oferă o astfel de piaţă de Crăciun? Imaginează-ţi străzi medievale, feeric luminate.

Câteva castane coapte, fierbinţi, îţi încălzesc mâinile, auzi râsetele copiilor care se dau în carusel şi te plimbi printre zeci, chiar sute de tarabe şi căsuţe din lemn, care te ademenesc cu tot soiul de bunătăţi specifice locului, suveniruri, ornamente pentru brad, jucării şi alte cadouri care mai de care mai simpatice sau ciudate...

Citit 787 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.