Se turnează Țiglina’s King Kong (PAMFLET)

Se turnează Țiglina’s King Kong (PAMFLET)
Atențiune, atențiune, 3, 2, 1, motor! King Kong a ajuns și la Galați, pe platoul dintre Casa de Cultură a Sindicatelor și hotel Turist
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

De ce nu sunt toaletate spațiile verzi din oraș. Explicație. Ne trebuie puțintică răbdare, vorba lui nenea Iancu, până când verdele natural din Galați va fi coafat, așa cum se impune într-un municipiu european din mileniul al III-lea. Boscheții au fost lăsați lungi cu un scop nobil: vom fi gazdele unei producții cinematografice de Hollywood, cu celebra gorilă gigantică și cu alte jivine care ar putea apăra de prin tufișuri.

 

„Îți vrem binele, obișnuiește-te cu ideea!”

Nemulțumirea gălățenilor cu privire la starea deplorabilă a spațiilor verzi din municipiu, cu tufe ridicate până la etajul al doilea al imobilelor și cu boscheți care aproape că au cucerit trotuarele, nu se mai justifică. Postările nenumărate de pe Facebook, și mai ales ironiile fine, ar trebui să înceteze, pagina de pamflet a Vieții libere intrând în posesia unei informații foarte valoroase. „Dacă nu știi despre ce e vorba, dacă nu ți s-a spus că municipalitatea are un plan bine stabilit, de ce trebuie să arunci cu noroi pe rețelele de socializare? Mai potolește-te, trebuie să te obișnuiești cu ideea că Primăria îți vrea binele, necondiționat ți-l vrea”, a comentat un viceprimar al Galațiului, la o întâlnire cu trei cetățeni care întrebau cu ce se mai ocupă șeful de la Gospodărire Urbană, și în special echipa păstorită de acesta.

 

A existat o mare piedică în calea proiectului

Tot ce este verde în Galați va fi ras, tuns și frezat abia după ce zona va fi exploatată într-o mega-producție de Hollywood: producătorul și scenaristul american Steven Spielberg, de trei ori câștigător de Oscar, a fost prezent în orașul de la Dunăre în luna aprilie pentru a ruga administrația municipală să nu mai intervină asupra lucrării naturii. „De mult îmi doresc să fac și eu un King Kong adevărat și am tot căutat cu ajutorul fotografiilor din satelit, cu opțiunea Street View... Într-un târziu, am ajuns la orașul dumneavoastră, sunt mut de uimire! Asta îmi doream, o regiune unde natura este virgină, unde poți spune că au apărut niște clădiri printre tufele uriașe, nicidecum invers”, le-a spus americanul reprezentanților Primăriei. Se pare că Bogdan Ardean, directorul Gospodărire Urbană, a fost greu de convins: „E o propunere nelalocul ei. Vreți să mă înjure lumea că îi mănâncă șerpii?”

 

Spielberg a refuzat Gârboavele

Scenaristului de peste Atlantic i s-a oferit mai întâi varianta Pădurea Gârboavele, dar a refuzat-o pe motiv că ar împușca doi iepuri dintr-un singur foc: „Dacă lăsați iarba să crească, mai ales că se și anunță un sezon ploios, vor crește natural aici, în oraș, mai multe lighioane și îi va da filmului o mai mare greutate. Credeți că nu-și dau seama oamenii că maimuța de King Kong e făcută pe computer? Așa, putem avea direct jivine naturale, poate și dragoni din tufele pe care le-am văzut la marginea bulevardelor din municipiul dumneavoastră. Va ieși un block-buster de șapte stele!” Filmările vor începe în zilele următoare, gorila care-i dă numele producției fiind văzută recent pe platoul din fața hotelului Turist. Pelicula va purta și numele unui cartier gălățean, o mare lovitură cinematografică: Țiglina’s King Kong!

Războiul de gorilă

Pamflet în versuri

Contra/Stare în Autobuz de Submarin Cosorescu

Te uită cum vine o ţaţă/ (cu sâni vagabonzi) lângă mine,

şi dă din pistil şi din mofturi,/ şi-mi cere să dau din stamine!

Şi-alene m-atinge o ţâră.../ (eu tac şi o fac pe umilul)...

ce ţaţă vicleană şi mare!.../ ce tare îi sună...mobilul!

Şi-ncepe să urle ca fiara/ pândită de-o fiară mai dură –

(ce vorbe de "duh" zvârle ţaţa!).../ şi softul meu tace şi-ndură!

Şi urlă, şi urlă, şi urlă.../ (o staţie, două, cinci, şapte...)...

îmi vine să fac 13-14,/ să trec de la vorbe la fapte!

Îi zic: doamnă ţaţă, îmi pică/ respectul şi mila şi mura

pe jos (de atâta sminteală)/ şi hardul îmi fuge de-a dura!

Vorbiţi mai încet...mă înţeapă/ şi-mi cade măseaua de minte!...

(cobor fără timp, fără vreme).../ şi ţaţa mă spurcă-nainte!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Junglă urbană. Zeci de oameni, dispăruți la rondou

* Și canalul Nat Geo Wild și-a manifestat intenția de a veni în urbea noastră pentru câteva materiale-unicat. Șobolanul de Parcul Cloșca pare să fie o specie pe cale de dispariție (cine le-o fi zis trăsnaia asta?), iar reprezentanții televiziunii susțin că n-ar rata o asemenea ocazie.

* În cartierul Micro 16, sub o banală tufă au fost descoperiți palmieri și câteva garaje asupra cărora doar iarna planează riscul demolării. Apropo, de ce nu rezistă boscheții și în sezonul rece?

* Zeci de gălățeni sunt dați dispăruți, iar Poliția a plecat pe urmele lor în rondoul din Valea Țiglinei. 

* Vegetația excesivă din municipiul reședință de județ ridică în acest an România pe primele locuri din Europa la capitolul zone împădurite, după Finlanda și Slovenia.

* Natura foarte generoasă din sud-estul țării a dus la apariția unor animale nemaivăzute: țânțarul-arici, șoarecele-măgar, câinele maidanez-girafă și căpușa-balenă.

* Se aude că buruienile crescute alandala în oraș sunt dovada vie a faptului că există și un Dumnezeu al gazonului: cu alte cuvinte, s-a răzbunat cu vârf și îndesat cel de pe stadionul Dunărea jucat în picioare la concertul Forza ZU. Nu ne așteptam la așa ceva.

Gazona Zoster

Am fi ieșit și noi în stradă, dar pentru ce?

Rezultatele senzaționale obținute de echipa națională Under 21 de fotbal a României, 4-1 cu Croația și 4-2 cu Anglia la turneul Campionatului European, au emoționat o țară întreagă, iar în câteva localități s-a ieșit în stradă cu fulare, vuvuzele și scandări euforice (foto). Tentați să se manifeste zgomotos au fost și microbiștii gălățeni, însă ceva i-a oprit: nu prea mai știu ce-i acela fotbal, în județ existând doar echipe de Liga a III-a. E o disciplină underground, și-au zis ei, la noi există doar volei masculin, hochei și futsal.

Under Popa cel vestit

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 5374 ori Ultima modificare Marți, 25 Iunie 2019 01:48

Mai multe din această categorie: