Pamflet. Modernul a fost demolat, nu chioșcurile!

Pamflet. Modernul a fost demolat, nu chioșcurile!
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Angajații municipalității care au creat panică printre micii întreprinzători din oraș ar trebui urgent puși pe liber. Din cauza lor s-a crezut că dughenele de lângă celebrul centru comercial din fața Parcului Eminescu vor deveni istorie. Primarul ne-a confirmat indirect că informația a fost dată pe dos, iar în weekend Modernul a fost ras de la rădăcină.

Anunțul care a șocat

Primarul Ionuț Pucheanu anunța zilele trecute pe propriul cont de Facebook că toate chioșcurile de lângă centrul comercial Winmarkt Modern vor fi puse la pământ, eliberarea zonei fiind necesară pentru modernizarea străzii Domnească. În text se precizează că proprietarii maghernițelor fuseseră înștiințați din vreme, ba chiar rugați să-și demoleze construcțiile, termenul fiind cu mult depășit. Vestea a șocat, Opoziția din Galați a rămas fără muniție, căci o asemenea măsură ar salva imaginea centrului istoric al orașului... Nu era destul că nu există un guvern după mai bine de zece zile de la trecerea moțiunii de cenzură, asta ne mai trebuia: riscul de a se discuta în urbe și despre o eventuală dărâmare a Casei Albe din Parcul Eminescu. Nu-ți vine să te gândești și la acest aspect?

“Cine e Ionuț? Noi am vorbit cu Durbacă”

Așa-numiții privatizați din buricul Galațiului au sărit ca arși după ce mesajul edilului-șef a ajuns și la urechile lor, ei spunând că au un acord clar cu primarul... Eugen Durbacă. “Nu știu, șefule, cine este Ionuț, nu l-am văzut, pupa-i-aș ștampila lui, da’ nu pricep de ce vorbește el și nu-l lasă pe domnul primar Durbacă?! Că el ne-a dat avize și la el plătim taxe și impozite. De ce să ne dărâme afacerile, el nu știe că la noi e prețurile un pic mai bune decât în Modern? De ce să urci la Modern dacă vrei o amintire, ceva, un tricouaș, un săpun? Ca să-ți prinzi picioarele în scările rulante?”, ne-a declarat consternat unul dintre proprietarii chioșcurilor de lângă centrul comercial. Oamenii au semnat o plângere și au mers la sediul vechi al municipalității, fiind într-un târziu redirecționați.

Ras, tuns și frezat

În urma întâlnirii cu Pucheanu, cu toate că unii dintre nemulțumiți n-au priceput unde este Durbacă, am aflat că totul a fost o eroare de comunicare. „Am cam rămas descoperiți la departamentul media și s-a făcut o încurcătură, regret faptul că a ajuns în piață acest mesaj. Vă dați seama că nu eu scriu pe contul de Facebook, am și altele pe cap. Nu se pune problema ca acele chioșcuri să fie demolate, ba chiar avem alte planuri și veți vedea imediat despre ce este vorba”, a comentat primarul orașului. În weekend, așa cum s-ar fi așteptat toată lumea, o echipă de muncitori vietnamezi a reușit să șteargă de pe fața pământului însuși ancestralul Modern, așa cum se poate vedea și în fotografie. “L-am demolat prin implozie, dar cu mare atenție, astfel că pe chioșcurile din zonă n-a sărit nici pic de praf. Sunt buni chinezii ăștia din Vietnam”, ne-a spus entuziasmat un șef de echipă originar din Galați.

Vietnamiezu’ Problemei

Vine casa de pariuri Garabet Ibrăileanu?

* Conform unei informații pe surse, în locul magazinului Modern vor fi construite câteva baterii de garaje, proprietarii chioșcurilor rămase în picioare făcând presiuni pentru a împiedica apariția altor dughene.

* Viceprimarul Picu insistă pe lângă edilul-șef pentru a-i elibera autorizație de funcționare în zonă unei case de pariuri. I-ar fi zis un apropiat că o agenție din Brăila e foarte interesată să deschidă un sediu mare chiar în centrul Galațiului. „Casa de pariuri Garabet Ibrăileanu vrea sigur să vină la noi, n-ar fi păcat să-i alungăm pe agenții economici?”, i-a spus vicele lui Pucheanu. Rămâne să aflăm numele acelui „apropiat” care s-a distrat pe seama fostului șef de la Cantina de Ajutor Social.

* Casa Albă din Parcul Eminescu nu va fi distrusă, în ciuda apelurilor și petițiilor înaintate de societatea civilă. Administrația publică locală gândește în perspectivă: dacă anul viitor va veni Uniunea Salvați România la guvernare, e posibil ca prostituția să fie legalizată, iar un club de striptease ar deveni must-have, un tip de sampling.

* Până la închiderea ediției n-am primit un răspuns la întrebarea când vor fi tăiați toți copacii de la kilometrul zero al municipiului.

Păcănelu Ploieșteanu

Bănci pentru homeleși la Romarta

"Viața liberă" a prezentat în exclusivitate forma bizară a noilor bănci plantate în zona Romarta din municipiu, aceste elemente de mobilier urban devenind vedetele ultimelor zile. Deși autoritățile se codesc să ofere explicații, se pare că acestea le-ar fi rezervate persoanelor fără adăpost din urbe. Un homeless cu state vechi în perimetrul Nespălata-Spicu, nenea John, ne-a explicat de ce băncile cu aspect futurist le sunt doar lor destinate: “Are scobiturile alea altfel, unghiul mai mic, ca să înțelegeți, ca să nu cădem de pe ele noaptea, când dormim. Putem fi oricât de beți, ne ține pe ele. Mulțumim!”

Washington Adăpost

UZ de FALS (pentru leorbăitoarea din autobuz) de Submarin Cosorescu

treci prin lume drept simandicoasă

şi te uiţi de sus, la fiecare -

dar, în fapt, eşti o marghioală seacă,

sclifosită şi leorbăitoare

abia-ncapi în pielea-ţi lipicioasă

şi te mişti subtil, ca o statuie

a prostiei cu arome false,

preparate într-o ţeastă şuie

ai şi face - de zor - farafastâcuri,

vrei toată suflarea să te-admire

cum îţi dai în bobi, în cărţi şi-n petic,

sub greţoasa ta sule/menire

dai din toate şi îndemni cu toate

într-o psihedelică năvală -

dar, în fapt, acestea-s argumente

ale vieţii tale de marghioală

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2753 ori Ultima modificare Duminică, 20 Octombrie 2019 16:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.