Harta plăcerii | Zonele erogene ale bărbaților

Harta plăcerii | Zonele erogene ale bărbaților
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

La fel ca în cazul femeilor, şi bărbaţii au anumite puncte mai sensibile decât altele. Nu numai penisul şi testiculele, ci şi fesele, sfârcurile, abdomenul, gâtul şi lobii urechilor conţin numeroase terminaţii nervoase cu potenţial excitant.

Este adevărat că, pentru bărbaţi, organele genitale sunt cele mai importante zone erogene, însă acest lucru nu înseamnă că restul corpului trebuie neglijat. Potrivit unui sondaj efectuat de Victoria Milan, site de întâlniri amoroase, trei sferturi dintre bărbaţi acordă importanţă preludiului şi atingerii unor puncte sensibile. Pentru 21 la sută dintre bărbaţi, organele genitale sunt cea mai importantă zonă erogenă. De asemenea, 13 la sută au indicat bărbia ca zonă erogenă, 12 la sută, gâtul, 11 la sută, zona abdominală inferioară, zece la sută, interiorul coapselor, opt la sută, fesele, iar șapte la sută, urechile.

Penisul

Cea mai sensibilă parte a penisului este glandul (partea terminală a acestui organ - n.red.), mai ales partea inferioară, din jurul frenului, numit şi „clitorisul masculin”. Frenul (bandă elastică de țesut sub glandul penisului care conectează prepuțul de mucoasa vernală și ajută la contractarea prepuțului peste gland - n.red.) este plin de receptori senzoriali (corpusculi Krause, dar şi de capilare (mici vase de sânge - n.red.), care fac această zonă erogenă, dar şi fragilă, ceea ce înseamnă că stimularea în exces poate deveni dureroasă.

Alte zone sensibile

Atingerea testiculelor oferă o plăcere sexuală intensă, deoarece pielea care le acoperă este „căptuşită” cu corpusculi Krause, receptori senzoriali pentru frig, dar şi pentru plăcere. Testiculele nu trebuie însă să fie atinse cu prea multă presiune; efectul stimulant se menţine atâta timp cât sunt atinse cu blândeţe.

Alte zone: mameloanele, picioarele, pleoapele, spatele genunchilor.

Citit 8193 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Iulie 2020 00:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.