Alina Eremia, omul din spatele artistului

Alina Eremia, omul din spatele artistului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu milioane de fani în social media, Alina Eremia cântă despre viața ei personală, colaborează cu alți artiști și face show-uri în care muzica, dansul și moda merg mână în mână.

Reporter: De câțiva ani deja, activitatea artiștilor în online s-a îndreptat și către zona de influencing. Cum funcționează cele două împreună?

Alina Eremia: În momentul în care ești o figură publică, lumea devine interesată și de omul din spatele artistului. Primul contact este cu muzica ta, cu personalitatea ta muzicală, după care vor să te cunoască pe tine, ca individ: cum ești, ce îți place, care e mesajul tău, iar asta se întâmplă pe social media, incluzând tot: Instagram, Facebook, TikTok, YouTube. Sunt canale de comunicare foarte dinamice, accesibile tuturor. Îmi place ideea de story, video în timp real, pentru că este felul în care poți să le dai acces în backstage, și văd cum se desfășoară ziua ta.

Eu le folosesc pentru ca muzica mea să ajungă la un public cât mai larg, să îi las să mă descopere și să împărtășesc idei în care cred, lucruri pe care le-am testat și pe care le recomand sau care mă impresionează. Nu fac influencing de dragul influencing-ului, cred că e un termen denaturat, oricum, de percepția oamenilor. Dacă, prin a fi eu însămi, prin faptul că îmi exprim părerea proprie, pot să fac o diferență în viața cuiva, pot să aduc o contribuţie pozitivă, atunci sunt fericită.

Rep: Deci pentru tine asta este o oportunitate de a educa publicul mai tânăr, care te admiră?

A.E.: Îmi vine în minte fraza: cu o putere mai mare, vine și o responsabilitate mai mare. Ca formator de opinie, responsabilitatea vine la pachet și cu o presiune, fie că vrei sau nu. Eu sunt artist, cu o comunitate mare, și concomitent sunt și o portavoce. În primul rând, ca membru al unei societăți, nu poți să fii indiferent față de evenimente, și automat iei atitudine atunci când implicarea ta poate să schimbe lucruri. Asta am făcut de-a lungul timpului, am intervenit atunci când am simțit că un mesaj trebuie propagat și adus în atenția oamenilor.

Rep: Această perioadă a schimbat multe industrii, fiecare domeniu, inclusiv creativ, a fost nevoit să se adapteze cumva. Cu ce schimbări a venit pentru tine pandemia?

A.E.: Pentru că s-a suspendat activitatea concertistică, oamenii din echipele artiștilor – de la instrumentiști, tour managers, șoferi, echipe tehnice – au rămas fără nici un venit. În perioada asta am făcut multă muzică, mi-am ocupat timpul într-un mod creativ, am studiat la pian mai mult, am făcut o introspecție serioasă, am făcut puțină curățenie în minte și suflet.

Rep: Cum este să fii femeie în showbiz-ul românesc?

A.E.: Nu e simplu dintr-un singur motiv, pentru că riști să fii catalogată ca o față drăguță și atât, sau să folosești aspectul fizic ca cel mai mare atu. Iar eu nu vreau treaba asta. E important să ai tot pachetul, să fii talentată, să arăți bine, să fii smart, dar eu vreau să fiu recunoscută pentru calitățile mele muzicale.

Sursa: elle.ro

Citit 2183 ori Ultima modificare Miercuri, 26 August 2020 16:10

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.