Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
2 comentarii

Basoreliefurile regretaților navaliști Gelu Kahu și Liviu Stoicescu, două personalități incontestabile ale industriei construcțiilor de nave din România, au ajuns ”acasă”, la Facultatea de Arhitectură Navală din cadrul Universității ”Dunărea de Jos” din Galați.

Dezvelirea lucrării a avut loc ieri, 14 ianuarie, cu o prezență nu foarte numeroasă, dar de cea mai bună calitate. Au participat foști colegi, colaboratori și prieteni, navaliști mai tineri sau... cu mai mare experiență, reprezentanți ai facultății și universității, membri ai celor două familii.

Lucrarea omagială, care poate fi văzută pe peretele exterior al corpului CN al Facultății de Arhitectură Navală, a fost realizată de sculptorul Mugurel Vrînceanu, șeful Catedrei de sculptură de la Liceul de Arte din Galați, și finanțată de către membrii Asociației Constructorilor Navali din România (ANCONAV). Inițiativa realizării unui astfel de omagiu s-a născut în cadrul Colocviilor Constructorilor de Nave (CCN Galați), al căror fondator a fost, acum zece ani, Gelu Kahu.

Alegerea zilei de 14 ianuarie pentru dezvelirea celor două basoreliefuri s-a vrut a fi o dublă comemorare: pe 8 ianuarie 2021, Gelu Kahu ar fi împlinit 91 de ani, iar pe 21 ianuarie, Liviu Stoicescu ar fi făcut 88 de ani.

Citit 2411 ori Ultima modificare Vineri, 15 Ianuarie 2021 12:59

2 comentarii

 • postat de Tirpitz Vineri, 15 Ianuarie 2021 12:17 82.76.159.*** Link la comentariu
  2
  11

  Felicitari celor care au avut aceasta initiativa, cinste lor! Pacat ca astazi, orasul Galati nu mai iese in evidenta cu absolut nimic bun pentru a fi apreciat si cunoscut in afara granitelor tarii.

  Raportează
 • postat de Un galatean,fost navalist Vineri, 15 Ianuarie 2021 09:30 5.13.132.*** Link la comentariu
  1
  12

  Cinste celor care s au gandit si au realizat acest frumos si plin de respect eveniment, cinstind cum se cuvine , oameni care au facut din galati un oras dinamic si cunoscut in intreaga lume, spre deosebire de cei care in ultimii 30 de ani, au facut ca galatii sa devina un targ, din care tinerii, forta motrica a unei societati, pleaca pe capete.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.