„Școala navaliștilor” din Galați, mai bogată cu două basoreliefuri

„Școala navaliștilor” din Galați, mai bogată cu două basoreliefuri
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Basoreliefurile regretaților navaliști Gelu Kahu și Liviu Stoicescu, două personalități incontestabile ale industriei construcțiilor de nave din România, au ajuns ”acasă”, la Facultatea de Arhitectură Navală din cadrul Universității ”Dunărea de Jos” din Galați.

Dezvelirea lucrării a avut loc ieri, 14 ianuarie, cu o prezență nu foarte numeroasă, dar de cea mai bună calitate. Au participat foști colegi, colaboratori și prieteni, navaliști mai tineri sau... cu mai mare experiență, reprezentanți ai facultății și universității, membri ai celor două familii.

Lucrarea omagială, care poate fi văzută pe peretele exterior al corpului CN al Facultății de Arhitectură Navală, a fost realizată de sculptorul Mugurel Vrînceanu, șeful Catedrei de sculptură de la Liceul de Arte din Galați, și finanțată de către membrii Asociației Constructorilor Navali din România (ANCONAV). Inițiativa realizării unui astfel de omagiu s-a născut în cadrul Colocviilor Constructorilor de Nave (CCN Galați), al căror fondator a fost, acum zece ani, Gelu Kahu.

Alegerea zilei de 14 ianuarie pentru dezvelirea celor două basoreliefuri s-a vrut a fi o dublă comemorare: pe 8 ianuarie 2021, Gelu Kahu ar fi împlinit 91 de ani, iar pe 21 ianuarie, Liviu Stoicescu ar fi făcut 88 de ani.

Citit 3117 ori Ultima modificare Vineri, 15 Ianuarie 2021 12:59

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.