Ciocolată proteică 100 la sută fără zahăr

Ciocolată proteică 100 la sută fără zahăr
Inovație la Universitatea "Dunărea de Jos"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cercetătorii de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității "Dunărea de Jos" din Galați au realizat un produs pentru iubitorii de ciocolată. Munca de mai bine de un an a specialiştilor a dus la conturarea unei rețete de ciocolată proteică, ce nu conține zahăr şi conservanți, iar procentul de proteine echilibrate este ridicat din punct de vedere al prezenţei aminoacizilor esențiali.

"Se numeşte Green Velvet - ciocolată proteică cu lapte, pentru că zahărul e înlocuit cu un îndulcitor natural 100 la sută, patentat, Green Sugar, pe bază de  frunze de Stevia Rebaudiana și eritritol. Rețeta are la bază o mixtură proteică cu valoare biologică ridicată, formată din izolat proteic din zer și proteine din mazăre sub formă de nuggets, ce conferă o textură plăcută, crocantă și asigură mai mult de 20 la sută din valoarea energetică a ciocolatei", afirmă reprezentanții Universităţii.

Ciocolata proteică a fost concepută de o echipă formată din: șef lucrări dr. ing. Livia Pătrașcu, prof. dr. ing. Iuliana Aprodu și șef lucrări dr. ing. Ina Vasilean, directorul proiectului de cercetare.

"Green Velvet este primul dintr-o serie de șase produse proteice optimizate din punct de vedere nutrițional, realizate în cadrul unui proiect de cercetare, cu ajutorul și la solicitarea agentului economic SC Laboratoarele Remedia SRL, interesat să ofere consumatorilor produse sănătoase, bogate în proteine, cu destinație nutrițională particulară", au mai spus universitarii gălăţeni.

Citit 1437 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Martie 2021 15:54

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.