Schimbările din alimentație se văd și în dormitor

Schimbările din alimentație se văd și în dormitor
O alimentație echilibrată te poate ajuta în numeroase moduri, inclusiv în viața de cuplu
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Numărul de kilograme în plus, dieta, nivelul colesterolului din sânge, fumatul, alcoolul sau stresul sunt principalii factori care provoacă, printre alte probleme de sănătate, şi disfuncţii erectile. Vestea bună e că, odată înlăturaţi aceşti factori, viaţa sexuală se poate îmbunătăți.

Kilogramele în plus înseamnă, de multe ori, viaţă sexuală în minus. Persoanele supraponderale au un risc mai mare de a avea şi un nivel ridicat al colesterolului, diabet, toate fiind probleme de sănătate legate direct şi de capacitatea de a ajunge la erecţie și de a o menține. Unele studii arată că un bărbat care depăşeşte 100 de centimetri în talie suferă, de regulă, şi de disfuncţie erectilă, potrivit site-ului de ştiri medicale webmd.com.

Alimentele care favorizează blocarea arterelor, respectiv cele grase, prăjite, carnea roşie, ar trebui ocolite. Orice problemă cardiacă înseamnă automat şi o diminuare a funcţiei sexuale. Sunt indicate fructele, legumele, peştele şi cerealele integrale. Primenirea dietei produce efecte în dormitor.

Monitorizarea tensiunii

În timp, tensiunea mare distruge vasele sangvine şi restrânge alimentarea organismului cu sânge. Dacă acesta nu ajunge la penis, nu se produce erecţia. Indicaţia este aceea de a măsura tensiunea regulat. Puteţi avea tensiune mare fără ca măcar să ştiţi acest lucru. De asemenea, atunci când nivelul colesterolului în sânge este prea ridicat, vasele de sânge se îngustează, încetinind fluxul sanguin. Acest lucru face mai greu de obţinut şi de menţinut o erecţie. Dacă aveţi nivelul colesterolului crescut, discutaţi cu medicul în ce fel trebuie redus acesta: medicaţie, dietă sau amândouă.

Ţineţi diabetul sub control şi renunţaţi la fumat

Cantitatea mare de zahăr din sânge distruge terminaţiile nervoase şi vasele fine de sânge din penis. Vorbiţi cu medicul curant despre metodele adecvate de ţinere în frâu a diabetului.

Aveţi nevoie şi de un alt motiv pentru a renunţa la fumat? Iată: bărbaţii fumători sunt de două ori mai dispuşi la a avea probleme cu erecţia, comparativ cu nefumătorii. Fumatul afectează viaţa sexuală, întrucât substanţele nocive din ţigări îngustează vasele de sânge.

Nivelul testosteronului

Începe să scadă de la 30 de ani şi continuă să o facă pe măsură ce persoana înaintează în vârstă. Dacă nivelul scade prea mult, este afectată dorinţa sexuală şi abilitatea de a avea erecţie. Un simplu test de sânge poate arăta nivelul testosteronului şi există o serie întreagă de soluţii pentru a trata problema. Poate fi greu de crezut însă că un nivel foarte crescut al acestui hormon masculin - provenit mai ales din suplimente alimentare - care clădesc muşchii, slăbește simultan erecţia. Suplimentele alimentare cu testosteron taie abilitatea organismului de a produce acest hormon, ceea ce înseamnă că problemele încep să apară după ce nu mai luaţi steroizi. Steroizii au şi o serie întreagă de alte efecte secundare nedorite, de la retragerea testiculelor până la pierderea podoabei capilare. Pariul câştigător este acela de a sta departe de astfel de tentații.

Citit 955 ori Ultima modificare Duminică, 11 Aprilie 2021 00:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.