De ce îşi pierd femeile interesul pentru sex, după căsătorie

De ce îşi pierd femeile interesul pentru sex, după căsătorie
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ca să facem haz de necaz, vă spunem că cercetătorii au descoperit un preparat care poate reduce pentru totdeauna apetitul sexual al femeii: tortul de nuntă. Este o glumă care ascunde însă un adevăr dureros pentru bărbaţi: femeile implicate într-o relaţie stabilă îşi pierd interesul pentru sex, odată cu trecerea anilor. Studiile confirmă ceea ce mulţi dintre reprezentanţii sexului masculin au constatat deja.

Specialiştii în sexologie Sarah Murray şi Robin Milhausen, de la Universitatea din Guelph, Canada, au urmărit cât de repede şi cât de mult se diminuează libidoul pe parcursul unei relaţii. Ei au evaluat gradul de satisfacţie sexuală a 170 de femei şi bărbaţi cu relaţii a căror durată varia de la o lună la nouă ani. Dorinţa a fost notată cu valori de la 1,2 puncte şi până la șase puncte. Libidoul femeilor a scăzut în fiecare lună cu 0,02 puncte, au constatat specialiştii canadieni. Poate părea o scădere lipsită de importanţă, însă este de remarcat faptul că dorinţa sexuală a bărbaţilor nu a fost deloc afectată de trecerea timpului.

Interesul femeilor pentru sex scade pe măsură ce pasiunea de la început de relaţie se stinge, cred mulţi. Această ipoteză nu explică însă de ce libidoul bărbaţilor rămâne la fel de crescut, odată cu trecerea anilor, desigur, în condiţiile în care nu intervin diverse probleme medicale ori de cuplu. Specialiştii spun că oscilaţiile dorinţei sexuale sunt întipărite în gene şi că ele ajută perpetuarea speciei.

Citit 1021 ori Ultima modificare Duminică, 11 Aprilie 2021 00:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.