Horror-ul SF rusesc Sputnik va avea un remake american

Horror-ul SF rusesc Sputnik va avea un remake american
Filmul original era plasat în timpul Războiului Rece, în anul 1983, și spunea povestea unei nave spațiale sovietice care are o coliziune cu Pământul
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Odată cu încheierea filmărilor la ”The Batman”, cu Robert Pattinson protagonist, regizorul Matt Reeves, cunoscut în special pentru filme precum ”War for the Planet of the Apes” sau ”Cloverfield”, își îndreaptă atenția spre un nou proiect de anvergură, gata să creeze interes în jurul lui, scrie publicația ”Deadline”, potrivit cinemagia.ro.

Este vorba despre un remake în limba engleză al filmului de groază și SF rusesc ”Sputnik”, lansat anul trecut, în luna august, nu doar pe platformele de streaming rusești, ci și în SUA. Imediat după lansare, producția rusească a stârnit valuri de entuziasm în rândul fanilor genului și nu numai.

Deadline scrie că Matt Reeves va produce remake-ul prin compania sa ”6th & Idaho”, iar în acest demers va mai face echipă cu Village Roadshow Pictures (”Joker”, ”The Matrix”) și XYZ Films (”Mandy”)

Filmul original era plasat în timpul Războiului Rece, în anul 1983, și spunea povestea unei nave spațiale sovietice care are o coliziune cu Pământul. În urma impactului, un singur membru al echipajului supraviețuiește. „Singur”, se crede inițial, pentru că o investigație medicală și militară scoate la lumină un adevăr care amenință însăși rasa umană. Astronautul ascunde în propriul corp un extraterestru dintr-o rasă mortală. Tatyana Klimova (Oksana Akinshina), o doctoriță care încearcă să salveze viața pacientului întors din spațiu, e capabilă să facă totul pentru el.

Filmul făcea clare trimiteri la seria-cult ”Alien” și mai ales la horror-ul lui John Carpenter ”The Thing”. Totodată, cinefilii au observat că filmul nu e doar despre lupta cu un oarecare monstru extraterestru, ci și despre lupta inutilă a unui sistem totalitar-concentraționar cu conștiința care se poate trezi într-un singur om.

Citit 940 ori Ultima modificare Duminică, 11 Aprilie 2021 10:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.