Orgasmul te ajută să slăbești în talie și ameliorează durerile

Orgasmul te ajută să slăbești în talie și ameliorează durerile
Orgasmul produce un efect care blochează senzația de durere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu de puține ori am vorbit (cât se poate de deschis) despre beneficiile sexului pentru sănătate, dar de data aceasta vorbim despre beneficiile orgasmului pentru sănătate pentru că, se pare că „marele O” joacă un rol important, similar sintagmei „un măr pe zi ține doctorul departe”. Beneficiile orgasmului sunt câteva la număr și întotdeauna binevenite. Iată câteva dintre cele mai importante, potrivit csid.ro.

Sexul este cea mai bună metodă de a preveni banala răceală, problemă de sănătate care poate apărea inclusiv în prag de vară. Aspirina săracului - vă sună cunoscut? Cercetătorii au demonstrat de multe ori că cel mai puternic avantaj al orgasmului este strâns legat de îmbunătățirea sistemului imunitar. În urma unui studiu s-a demonstrat că persoanele care fac sex o dată sau de două ori pe săptămână au un nivel al imunoglobulinei cu 30 la sută mai mare decât cele abstinente.

Ameliorează durerile

Poate că nu ajungi la orgasm ori de câte ori faci sex, iar asta este perfect în regulă. Un alt beneficiu al orgasmului este acela de a produce un efect care blochează durerea, iar astfel nu vei mai fi atât de sensibil la durere, ca atunci când te lovești din greșeală cu degetul de piciorul mesei.

Ajută la prelungirea vieții

Probabil că acesta este cel mai important beneficiu pe care-l poate oferi orgasmul. Cine nu-și dorește să fie longeviv? În urma unui studiu din South Wales, realizat pe o perioadă de zece ani, s-a examinat relația dintre frecvența orgasmului și mortalitatea în rândul bărbaților de vârstă medie. Zece ani mai târziu, specialiștii au descoperit că cei care aveau orgasm de două sau mai multe ori pe săptămână aveau un risc scăzut de mortalitate cu 50 la sută.

Îți reglează ciclul menstrual

Sexul făcut cu regularitate ajută la reglarea menstruației, iar, ca bonus, orgasmul ajută la ameliorarea crampelor menstruale. De asemenea, persoanele care fac sex în mod regulat sunt mai fericite, iar prezența orgasmului nu are nicio relevanță în acest sens, arată un studiu publicat în Journal of Psychosomatic Research.

Slăbești

Orgasmele te ajută să slăbești, potrivit unui studiu publicat în Journal of Sex & Marital Therapy. Cercetarea aceasta arată că frecvența actului sexual și a activității sexuale, solo sau cu un partener, ajută la subțierea taliei, atât la femei, cât și la bărbați. Mai mult, te scapă și de riscul de boli serioase, precum bolile cardiovasculare și diabetul de tip 2.

Citit 735 ori Ultima modificare Vineri, 28 Mai 2021 23:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.