Povestea lui Crox, căţelul abandonat care şi-a găsit o familie

Povestea lui Crox, căţelul abandonat care şi-a găsit o familie
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Bun regăsit, dragi iubitori de animale! Pentru că puterea unui exemplu personal poate fi cea mai bună lecţie de viaţă, vă oferim astăzi povestea unei adopții de succes: din stradă, unde fusese abandonat, Crox a câştigat o familie. Am aflat de la Anamaria Dandeş, coordonator "Oameni de bine - pentru oameni și animale", grup de inițiativă locală constituit la sugestia Animal Society, în cadrul proiectului pe care îl desfășoară la Galați.

Povestea căţelului alb a început spre sfârșitul lunii septembrie, când gălățenii membri ai diferitelor grupuri locale de protecția animalelor de pe rețelele de socializare au semnalat prezența unui câine, un puiandru de numai 4-5 luni, ce părea pierdut în zona Palatului de Justiție - CNMK. Se cerea ajutor, se căutau informații referitoare la proveniența acestuia, cățelul fiind deosebit de blând, cuminte, căutând compania oamenilor, semn că crescuse în preajma omului. După săptămâni de postări, varianta abandonului a devenit certă: nimeni nu l-a raportat pierdut, nimeni nu l-a recunoscut, cățelul petrecându-şi zilele la poarta liceului, printre elevi, și adormind în frunze, seară de seară, în așteptarea unei case. Cazul lui a devenit cunoscut, promovarea lui pentru adopție a fost intensă, până într-o zi în care cățelul a dispărut din zonă și nimeni nu a mai știut nimic de el.

"Într-o după-amiază de octombrie, am zărit pe stradă două ființe ca de poveste - pe frumoasa și delicata Miruna și al său prieten Crox! Am recunoscut instant cățelul din numeroasele postări de pe Facebook și am primit apoi confirmarea că adopția fusese făcută direct din stradă", îşi aminteşte Anamaria Dandeş.

"Decizia adopției unui câine fusese deja luată și asumată de toată familia. Intenționam să mergem la adăpostul <<Ajutați-l pe Lăbuș>> și să adoptăm de acolo. Eram pregătite, eu și sora mea Angelina, pentru vizita celor de la <<Lăbuș>>, despre care știm că fac o verificare a adoptatorului. În preziua vizitei, sora mea a mers într-o plimbare în parcul Viva și acolo l-a găsit pe Crox (numele primit de norocosul cățeluş). Stătea resemnat la intrarea în parc și decizia de a-l lua pe el acasă a fost una spontană, dar pe care nu o regretăm deloc, este cel mai bun cățel din lume", au povestit tinerele.

Angelina și Miruna au urmat rețeta unei adopții responsabile, a doua zi mergând cu Crox la veterinar, i-au făcut un control, deparazitare, iar apoi a urmat primul vaccin. "Așteptăm să termine schema de vaccinare și apoi intenționăm să cerem ajutorul unui dresor profesionist, care să ne ghideze în educarea lui Crox. Vrem să lucrăm cu el de mic și să ne asigurăm că nu aplicăm metode nepotrivite în învățarea lui", ne-a mai spus Miruna.

"Astfel de povești ne umplu inimile de speranță: gălățenii adoptă maidanezi și sperăm ca tot mai mulți să urmeze modelul surorilor Novac. Maidanezii merită o șansă, familii iubitoare și responsabile, la fel ca orice alt câine de rasă. Deschideți ochii și fiți empatici cu suferința celor fără vină, abandonați sau născuți pe străzi. Este nevoie de implicare comunitară, respectarea legii în ceea ce privește obligativitatea castrării animalelor de companie, răspândirea informațiilor referitoare la campaniile gratuite de sterilizare, semnalarea abuzurilor asupra animalelor și respectarea vieții în orice formă a sa. Rezultatele vor apărea în timp, dar vor fi de nota 10 - vor pune Galațiul pe harta orașelor civilizate, prietenoase cu omul și cu animalele deopotrivă", este mesajul Anamariei Dandeş.

Citit 1606 ori Ultima modificare Vineri, 19 Noiembrie 2021 23:27

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.