Tom Cruise va juca în primul film turnat într-un studio de film „spațial”

Tom Cruise va juca în primul film turnat într-un studio de film „spațial”
Studioul va fi atașat de o nouă stație spațială, care va fi asamblată inițial pe ISS
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Rusia a filmat deja primul film în spațiu, la bordul Stației Spațiale Internaționale, însă o companie de producție de film din Marea Britanie plănuiește să stabilească în spațiu un studio. Compania se numește Space Entertainment Enterprise și are în plan realizarea unui modul privat pe o nouă stație spațială, care să servească drept studio de filmare, dar și sală de sport, aflăm de pe go4it.ro.

Space Entertainment Enterprise susține că produce următorul film al lui Tom Cruise, care ar putea fi filmat în spațiu. Practic, compania lucrează în parteneriat cu Axiom Space, care pune bazele unei noi stații spațiale. Aceasta ar fi pentru început atașată de ISS, urmând să fie asamblată pentru următorii câțiva ani. Stația nouă poartă numele Axiom Station și ar putea ajunge în spațiu în curând, primul său modul, Axiom Hub 1, urmând a fi lansat în 2024.

Totuși, atașarea de ISS ar fi doar temporară, doar până când restul stației este asamblat. Odată ce toate modulele sunt atașate, Axiom Station va putea fi detașată de ISS, iar termenul pentru finalizare pare să fie în acest moment 2028. Modulul de studio de film plănuit de Space Entertainment Enterprise, SEE-1, ar fi, de asemenea, atașat de Axiom Station cândva în 2024.

Acesta va fi accesibil celor care doresc să filmeze sau să transmită live din spațiu, putând fi închiriat pentru producții de film, de televiziune, producții muzicale sau evenimente sportive. Modulul, de formă sferică, va fi unul de tip „gonflabil” și va putea să se extindă la un diametru de 6 metri. Pentru un modul spațial, dimensiunile sale sunt destul de generoase. Probabil că este necesar să ai un spațiu cât mai mare, pentru a putea monta echipamentele necesare filmărilor profesionale, precum lumini, camere sau elemente de decor.

NASA și Axiom au confirmat în trecut că îl vor trimite pe Tom Cruise în spațiu la bordul unei capsule Crew Dragon de la SpaceX pentru a filma un proiect pe Stația Spațială Internațională, dar nu știm exact când va avea loc acea misiune. Având în vedere programul din prezent pentru construirea unei noi stații cu noi module, probabil că în 2024 ar putea actorul să ajungă cel mai devreme în spațiu. Primul zbor privat al companiei Axiom pe ISS este programat însă pentru luna martie a acestui an.

AFLAȚI cât vor fi costurile de producție în spațiu

Citit 452 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Ianuarie 2022 00:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.