Muzee bucureștene ciudate și unice în lume

Muzee bucureștene ciudate și unice în lume
Foto: @STANCU.MARIAN.MADALIN
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Nu avem nimic cu muzeele clasice, însă acestea sunt super cunoscute și super vizitate şi lasă în umbră muzee originale, cu tematici unice. De aceea, ne-am propus să vă prezentăm cinci muzee din București ascunse, ciudate și unice prin tematica lor.

Casa Experimentelor - Romanian Science Center

Dacă vrei să vizitezi genul de muzeu interactiv în care să nu te plictisești oricât de mult ai sta, atunci trebuie să vizitezi Romanian Science Center. Aici nu doar stai și privești ca într-un muzeu clasic, ci trebuie să faci să se întâmple lucruri. Trebuie să apeși pe butoane, să învârți manete, să descoperi singur cum se produc anumite fenomene. Cu siguranță, este genul de muzeu educativ care te învață în mod practic fizică, matematică, chimie și tot felul de alte științe.

Ca să îți faci o idee despre cât de interactiv este acest muzeu în realitate, îți dăm câteva exemple de activități: va trebui să stai întins pe cuie și să descoperi de ce nu te rănești, să creezi tu însuți fulgere reale cu bobina lui Tesla, să experimentezi pe pielea ta energia electrostatică provocată de generatorul Van de Graaff. Nu îți spunem mai multe, pentru a nu-ți strica surpriza!

Ferestroika - pentru a-ți aminti de perioada comunismului

Muzeul constă chiar într-un apartament de trei camere, decorat cu obiecte specifice din perioada comunismului. Și nu doar atât! Pe timpul vizitei tale de câteva ore în acest apartament, vei vedea o familie tipică din acea perioadă, purtând discuții tipice și făcând prin casă lucruri tipice. Vei fi un martor tăcut al secolului trecut. De asemenea, vei avea și o experiență culinară specifică perioadei comunismului și te vei distra exact cum o făceau oamenii pe atunci.

Vei avea aici, la Ferestroika, o fereastră ca o pilulă a timpului care te va purta în trecut, astfel încât să înțelegi sau să îți amintești exact cum era pe timpul comunismului. Nu știm dacă o să îți placă sau nu ce o să înțelegi din această experiență referitor la traiul românilor de atunci, însă îți recomandăm să nu ratezi acest muzeu unic dacă ajungi în București.

Muzeul Simțurilor - pregătește-te pentru un pic de adrenalină

Continuăm seria de muzee din București cu Muzeul Simțurilor. Iluziile optice sunt aici la ele acasă. Vei ajunge în punctul în care să te îndoiești de tot ce vezi. Ce poate fi mai antrenant pentru mintea ta decât asta? Acest muzeu unic îți va sfida tot ce credeai că știi despre simțurile umane. Vizita la Muzeul Simțurilor îți va elibera un gram de adrenalină în sânge, dar te va relaxa și te va învăța lucruri noi și utile în același timp. Te sfătuim să nu ratezi această experiență.

Muzeul Kitschului - pentru că nu ducem lipsă!

De câte ori ai spus sau ai gândit Ah, ce kitsch oribil! Ei bine, aici o să vezi nu unul, nu două, nu trei, ci două sute de obiecte mustind de kitsch! Cam tot ce nu ți-a plăcut vreodată în casele românești, găsești aici, concentrate într-un singur loc! Bineînțeles, dintre cele 200 de exponate kitsch ale muzeului nu lipsesc covorul de pe perete cu Răpirea din Serai sau cu coada de păun, nici bibeloul în formă de peștișor de pe televizorul cu tub, nici vaza cu flori artificiale din centrul mesei. Te lăsăm să le descoperi singur pe toate!

Muzeul Vârstelor - ca să înțelegi trei secole de evoluție umană

Muzeul Vârstelor, cunoscut și sub denumirea de Casa Filipescu-Cesianu, cuprinde episoade din evoluția oamenilor care au deținut acea casă pe parcursul a trei secole. De la îmbrăcăminte până la obiectele din casă, vei vedea cum acestea au evoluat și s-au schimbat de-a lungul timpului. De asemenea, vei vedea în ce măsură uriașă tehnologia a schimbat viața oamenilor în cei 300 de ani. Vei înțelege cum au evoluat obiectele, de la cele intime până la cele de uz general.

Așadar, ai la dispoziție cinci super idei de vizitat muzee ciudate din București. Tot ce trebuie este să îți iei o cazare aproape de centru în București și să îți rezervi câteva zile pentru cel mai frumos concediu în capitala României!

Foto galerie. 1. @FERESTROIKA. 2. @MUSEUMOFSENSESBUCURESTI. 3. @JULIAVIOLETTEPRUNE. 4 și 5: @PHOTOS_ANDREEA.

Citit 1018 ori Ultima modificare Duminică, 23 Ianuarie 2022 02:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.