Nebunie. Deputat gălățean, devenit popular peste noapte. Și-a regizat Rodeanu cearta cu Simion?

Nebunie. Deputat gălățean, devenit popular peste noapte. Și-a regizat Rodeanu cearta cu Simion?
Deputatul gălățean Rodeanu, în deja celebrul clip filmat de Simion, președintele AUR
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Mai rar, dar se întâmplă. Un politician din Galați, ales cu imunitate de parlamentar, a fost pe buzele tuturor zilele trecute. N-a luptat pentru autostradă, spital sau altceva pentru zona din care provine, însă tot e demn de laudă. O fi fost pe bune faza? 

Magicele 45 de secunde

Când un parlamentar de Galați ajunge să fie lăudat de presa națională, situație pe care o consideram mai degrabă improbabilă, înseamnă că s-a întâmplat ceva cu adevărat. Bine, nici noțiunea de război nu mai părea de actualitate, însă ne-am păcălit, din nefericire. Ați urmărit scena cu Bogdan Rodeanu, starostele filialei USR Galați, dându-i peste nas șefului AUR, George Simion, la finalul ședinței de Parlament în care cuvântase de la distanță președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski? Sunt 45 de secunde în care deputatul de apă dulce îl pune la punct pe AUR-ist pentru atitudinea afișată în timpul acelui eveniment. Se vede doar Rodeanu, căci de filmat o face Simion.

"Nu știu cine e domnul"

E doar un exemplu. Vlad Petreanu, cunoscut jurnalist de radio, a postat clipul pe rețelele de socializare cu următorul enunț: "Nu știu cine e domnul, dar bravo!" Evident, se referea la Rodeanu, aflat la al doilea mandat de parlamentar din partea județului Galați. După ce filmulețul s-a viralizat consistent, lui Bogdan Rodeanu - o spun oameni din jurul său - au început să-i răspundă la salut paznicii de la intrarea în Casa Poporului: "E ceva ciudat la mijloc. Până acum intram toți, la grămadă, la ședințe, și singurul care era verificat era Bogdan. Că ce este cu el, cine e și ce rol are pe acolo, numai șicane. După faza asta, a început și el să treacă fără să mai fie oprit."

Scenariul, scris de amândoi

Se speculează tot mai tare că deputatul gălățean a avut o înțelegere cu Simion pentru a dobândi notorietate. "S-ar fi putut spune că e o campanie de creștere a notorietății, dar Bogdan abia e cunoscut în partidul de la Galați. Încă erau membri care nu știau că a fost chiar președintele filialei, despre ce vorbim?!", comentează aceeași persoană, care pozează în prieten al parlamentarului de Covurlui. El consideră că cei doi bătuseră palma în prealabil pe un text scris la două mâini: "Până la urmă, a ieșit win-win. Rodeanu e acum cât de cât cunoscut, iar Simion avea nevoie să-i mai spună cineva public că lucrează pentru Moscova. Are și el bani de încasat, e ca și cum ai semna condica." Spectacolul continuă.

Ceaiul de Parlamentă

Pamflet în versuri

STUPIDUL CEL MAI CALM de Submarin Cosorescu

!!! eu sunt imbecilul cu ferăstrău,

cu bormaşină, cu pichamăr şi cu baros -

bortelesc, dărâm şi arunc trupul şi sufletul fără vină

al casei în care mă comport nemerniceşte şi buzău

fiindcă am fost şi sunt un ticălos,

un terorist modern: am creierul mare cât o aspirină,

iar creierul mic îmi lipseşte -

de asta sunt dezechilibrat - un ţăcănit... pe româneşte !!!

!!! mă doare-n curbura carpaţilor

şi-n cotul pisicii că-i torturez pe cei dimprejur -

creierul meu infinitezimal nu pică-n comprehensiune,

nu poate scana rugămintea/dorinţa dumnealor

de linişte şi sănătate - am fost şi rămân un sperjur,

un tralala care nu şi-a găsit bacăul, un/o spurcăciune -

nu pot fi oprit decât cu napalm -

în rest... pe româneşte - eu sunt stupidul cel mai calm !!!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Pe Rodeanu îl recunosc acum și vecinii

* Se zvonește că Bogdan Rodeanu i-ar fi dat peste nas fostului coleg de alianță din Galați, George Stângă, președintele local al PNL: "Vezi, bă, că te-am întrecut! Tu te-ai pozat cu Moartea din Carpați, în campania electorală, și n-ai făcut mare brânză, iar eu a trebuit doar să-i zic două vorbe nervoase lui Simion. Și am fost și promovat fără să dau un leu. Mă rog, că m-am înțeles eu cu ăsta de la AUR e altceva."

* Și vecinii de bloc ai deputatului de Dunăre încep să-l recunoască după scena care pare să fi fost pusă la cale de cei mai mari regizori de la Hollywood. "Tinere, îmi place de tine, i-ai zis-o bine ăluia. Dar eu nu credeam că matale chiar lucrezi la Parlament, am crezut că învârți alte lucruri și ți-e rușine să recunoști. Acum e clară treaba. Auzi, când te întorci din piață, ia-mi și mie o pâine, te rog!", i-ar fi zis o bătrânică de la etajul al II-lea.

* USR-istul a fost gratulat pentru "meciul" cu bossul de la AUR și de câțiva reporteri de teren prezenți pe holurile Parlamentului: "I-ați închis gura lui Simion, v-ați comportat admirabil, domnule Ionuț Stroe! Ăsta, scuze, dar semănați. Apropo, cum vă numiți?"

Șampania electorală

Gălățenii iau cu asalt toaletele publice

Scumpirea serviciilor de furnizare a apei potabile și a canalizării, veste care a picat peste noi ca un trăsnet la 1 aprilie, nu rămâne fără ecouri. Oamenii din municipiul reședință de județ își fac deja planuri. A fost înființată în acest sens o asociație de apărare a drepturilor gălățenilor care consumă serviciile pomenite. "Vă anunțăm oficial că oamenii de rând vor merge exclusiv la toaletele publice, nu își vor mai face nevoile fiziologice în propria baie. Ar consuma prea multă apă. Am auzit că unii vor merge și pe ogoare, dar nu băgăm mâna în foc", ne-a declarat George Săpunescu, președintele organizației.

WC n-are ursul coadă

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2720 ori Ultima modificare Luni, 19 Iunie 2023 21:42

Mai multe din această categorie: