Ce este dragostea?

Ce este dragostea?
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Primăvara este luna dragostei, a sentimentelor frumoase și profunde, iar din acest motiv mi-am pus întrebarea ''Ce este dragostea?''. Dragostea e ca o nălucă. Toți vorbesc despre ea, toți o cântă, dar puțini o văd și o simt cu adevărat. Dragostea își face apariția încă din primii ani de viață. Micuțul își caută părinții cu privirea, pentru a se simți în siguranță, ştiind, într-un mod inexplicabil, că de la ei își va primi porția de iubire.

Ce este dragostea? Această întrebare, pe alocuri poate fi banală, ca și cum cineva te-ar întreba "Ce este apa?". Nu ai fi surprins dacă ar veni cineva la tine și ți-ar pune această întrebare?

Da, se vorbește despre Dragoste. Se scriu romane și scenarii de filme de dragoste, se compun cântece, se fac spectacole de televiziune. Foarte mulți oameni au ca scop să descifreze dragostea. Acest sentiment unic este, însă, trăit diferit de la om la om, iar o definiție unitară nu poate fi dată. Din acest motiv, dragostea rămâne în continuare un sentiment necunoscut și inexplicabil, deşi ar trebui să fie unul dintre cele mai cunoscute fenomene.

Dragostea o putem identifica în orice, este împărțită în mai multe tipuri: cea pentru religie, țară, cultură, familie, cea mai frumoasă fiind cea pentru ființa cu care ai ales să îți petreci viața.

Conform experţilor care studiază singurătatea, în orice moment, 20% din populaţie se simte singură şi nefericită. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că iubirea intensă nu durează mai mult de 2-3 ani și dragostea adevărată nu durează mai mult de şapte ani.

După părerea mea, dragostea o putem identifica în orice, într-o zi cu soare, un zâmbet, o privire, o floare și așa mai departe. Sentimentul de iubire, în primul rând, depinde de noi, de cum privim noi viața și cum poziționăm acest sentiment. Când iubirea este împărtășită și este reală, atunci ea te va transforma, te va face o persoană mai bună și va face și lumea din jurul tău să pară un loc mai bun pentru a trăi.

După părerea dumneavoastră, ce este dragostea?

Citit 1079 ori Ultima modificare Duminică, 01 Mai 2022 00:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.