Regizor acuzat de abuz și exploatare a minorilor

Regizor acuzat de abuz și exploatare a minorilor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Au fost formulate acuzații grave la adresa regizorului Ulrich Seidl, după ce revista germană "Der Spiegel" a obținut dovezi compromițătoare la adresa acestuia. În timpul unei filmări în România, regizorul nu i-ar fi informat așa cum trebuie pe actorii-copii, de 9 și 16 ani, și pe părinții lor despre faptul că filmul are tema pedofiliei, și - în plus - i-a expus la scene de violență și nuditate fără să îi pregătească corespunzător pentru asta, notează germany.detailzero.com, citând investigația celor de la "Der Spiegel", din echipa redacțională făcând parte și jurnalista română Delia Marinescu, potrivit Cinemagia.

De asemenea, pe platoul de filmare s-ar fi produs cel puțin o altercație între un adult și un minor. Avocații regizorului ar fi respins acuzațiile, ca și unii dintre membrii echipei de filmare. Noul film se numește ”Sparta” și este o parte dintr-o serie de filme, împreună cu ultimul film al lui Seidl, ”Rimini”, scrie germany.detailzero.com.

Filmul este despre un antrenor de judo (jucat de Georg Friedrich), care își descoperă înclinațiile pedofile. ”Sparta” urmează să aibă premiera globală pe 9 septembrie, la Festivalul de Film de la Toronto, înainte să fie proiectat în cadrul Festivalului de la San Sebastian (cel mai mare din Spania), o săptămână mai târziu.

„Ulrich Seidl, un cunoscut regizor austriac, a venit în România să facă un film despre pedofilie cu actori amatori minori, fără să îi informeze pe părinții acestora despre subiectul real al filmului. Unul dintre copii, care avea doar zece ani la momentul filmărilor, povestește că a filmat o scenă la duș, în care actorul principal, actor profesionist austriac, era complet dezbrăcat, se rădea în părțile intime și l-a întrebat și pe el dacă nu vrea să își dea jos chiloții. Copilul a filmat și alte scene care i-au trezit traume și pentru care nu a fost pregătit în niciun fel de vreun specialist. Și nu a fost singurul. În ultimele șase luni, împreună cu colegii mei Pascale Müller, Bartholomäus von Laffert și Lars-Olav Beier, am stat de vorbă cu zeci de copii și adulți din România, dar și cu membri ai echipei filmului din Austria și Germania, care au fost prezenți la filmări și care aduc acuzații serioase regizorului”, a scris jurnalista Delia Marinescu, pe contul de Facebook.

"Am fost înșelați pentru că suntem săraci"

Publicația "Der Spiegel" susține, mai departe, că ar fi cercetat acuzațiile pentru mai mult de jumătate de an și a strâns mărturiile mai multor actori prezenți la filmare - deși toți în anonimat. Un tată de copil actor declara pentru Spiegel: „Cred că ne-au înșelat pentru că suntem săraci”. Un copil actor ar fi vărsat, din cauza stresului, după o scenă încărcată emoțional. Băiețelul, el însuși cu un tată alcoolic, a fost ales pentru o scenă alături de un alcoolic... Atunci când băiatul ar fi cerut să nu continue filmările, echipa de producție a insistat. Un asistent de producție i-ar fi spus băiatului: „Hai, încă puțin, apoi mergi acasă...”, scrie revista "Der Spiegel", citată de germany.detailzero.com.

Părinților le-a fost refuzat accesul pe platou

Seidl ar fi încălcat regulile care se aplică atunci când se fac filmări cu copii. De exemplu, faptul că părinților interesați despre conținutul filmărilor nu li s-a permis accesul pe platou. De asemenea, nu au existat persoane special pregătite să se ocupe de copii. Unui actor adult i s-a dat băutură, deși era știut de bețiv. Apoi, acesta a tras un copil de urechi - și, totuși, nu l-a tras pe atât de tare pe cât și-ar fi dorit regizorul. „Mi-a spus că ar fi trebuit să îl trag mai tare, să îi scutur capul și să fiu mai necioplit”, a relatat actorul amator de băutură, pentru "Der Spiegel".

Citit 1250 ori Ultima modificare Duminică, 11 Septembrie 2022 10:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.