„Vortex”, cel mai nou film de Gaspar Noé

„Vortex”, cel mai nou film de Gaspar Noé
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Gaspar Noé, regizorul care şi-a obişnuit publicul cu filme şocante, precum „Irréversible”, „Love” sau „Climax”, revine pe marile ecrane cu „Vortex”, distribuit în cinema din 9 septembrie. Prezentat la Cannes 2021 şi premiat la Festivalul de la San Sebastián, „Vortex” vorbeşte despre provocările unui cuplu de bătrâni care se apropie de finalul vieţii lor, scrie news.ro.

În rolurile principale se regăsesc cunoscutul regizor Dario Argento şi Françoise Lebrun, actriţa consacrată în „La maman et la putain”. Considerat de publicaţia "Screen International" „cel mai matur film al regizorului Gaspar Noé”, „Vortex” tratează un subiect diferit faţă de cele explorate de autor în filmele anterioare: degradarea psihică şi fizică a unui cuplu de bătrâni şi apropierea morţii. Filmul este inspirat de experienţele personale ale autorului: încercarea de a trata demenţa mamei sale, precum şi o hemoragie cerebrală, aproape fatală, de care Noé a suferit în 2020.

„Îmi doream de câţiva ani să fac un film cu oameni în vârstă. Cu bunicii mei, apoi cu mama. Mi-am dat seama că bătrâneţea implică foarte multe probleme complicate legate de supravieţuire, care generează copleşitor de multe situaţii în care cei care te-au protejat cel mai mult când erai mic revin acum la copilărie. Aşa că mi-am imaginat un film cu o poveste extrem de simplă, cu o persoană în vârstă, aflată într-o stare de deteriorare psihică, pentru care limbajul îşi pierde sensul, şi nepotul său, care încă nu ştie să se exprime, ca două extreme ale acestei scurte experienţe care este viaţa”, spune Gaspar Noé.

Citit 1253 ori Ultima modificare Duminică, 11 Septembrie 2022 23:17

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.