„Marocco”, al doilea lungmetraj al lui Emanuel Pârvu, în cinematografe

„Marocco”, al doilea lungmetraj al lui Emanuel Pârvu, în cinematografe
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

„Marocco”, al doilea lungmetraj al regizorului Emanuel Pârvu, cu Şerban Pavlu, Crina Semciuc, Emilia Popescu în rolurile principale, va intra în cinematografe din 7 octombrie, scrie news.ro. Filmul a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian, în toamna anului trecut.

În România, „Marocco” a fost inclus în Competiţia Internaţională a TIFF Cluj şi a fost proiectat apoi la Festivalul de Film ”Anonimul” în deschiderea Serii Filmului Românesc. A urmat un traseu de festivaluri internaţionale, filmul fiind deja proiectat în Statele Unite, Germania, Italia, Israel, Franta, Indonezia, Luxemburg, Georgia, India.

Din 7 octombrie, producţia poate fi văzută atât în Bucureşti cât şi în țară, în circuitul de cinematografe şi în cadrul unor proiecţii speciale organizate în mai multe oraşe din ţară, în prezenţa regizorului şi a echipei filmului.

Premiera oficială a filmului a avut loc marţi, 4 octombrie, la Sala Luceafărul (fostul Cinema PRO) începând cu ora 19,00, în prezenţa echipei filmului. 

„Marocco” spune o poveste despre responsabilitate şi vinovăţie, despre lipsa încrederii care generează un lanţ de evenimente cu efecte devastatoare. 

Emanuel Pârvu, care a lucrat ca actor pentru regizori ca Adrian Sitaru, Cristian Mungiu şi Dan Chişu, a câştigat cu lungmetrajul de debut, „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor” (2017), premiul pentru regie la Sarajevo IFF.

Citit 1121 ori Ultima modificare Vineri, 07 Octombrie 2022 21:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.