Combinaţii ideale pentru un gust desăvârşit

Combinaţii ideale pentru un gust desăvârşit
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Printre mâncărurile considerate „delicatese”, somonul ocupă un loc aparte. Cei care aleg să își desfete papilele gustative cu deliciosul pește, trebuie să știe că au la dispoziție numeroase feluri de a-l savura. De fiecare dată, însă, îl poți face diferit. Când gătești somon, îl poți face încă și mai interesant, combinându-l cu meșteșug. Îl gătim în ulei de măsline și în unt, aromatizându-l cu rozmarin și lime. Pregătim și un sos de sfeclă roșie cu o garnitură de porumb. Nutriționiștii spun că este combinația ideală pentru un gust desăvârșit.

Somon la cuptor cu piure de sfeclă

INGREDIENTE: ulei de măsline, 100-150 g somon, sare, piper, 1 linguriță unt, 2 crenguțe rozmarin, suc de lime, 100-150 g sfeclă roșie fiartă, cuburi, 1 lingură unt, busuioc, 1 lingură smântână de gătit, 100-150 g porumb, 2-3 frunze mentă proaspătă, mărunțite, 1-2 lingurițe suc de lime, 1 linguriță oțet balsamic.

PREPARARE: Încinge într-o tigaie un pic de ulei de măsline, apoi unge și file-ul cu ulei de măsline, cu sare și cu piper, apoi prăjește-l bine pe ambele părți. Între timp, pune și untul și topește-l, aruncă în tigaie și crenguțele de rozmarin și stropește totul cu suc de lime. Dă la cuptor 5-7 minute la 180ºC. Între timp, pasează sfecla cu untul și cu smântâna de gătit, asezonând cu busuioc și sare. Pune deoparte. Într-un castron, amestecă porumbul cu sare după gust, cu frunza de mentă, sucul de lime și oțetul balsamic. Servește somonul cu sos de sfeclă roșie și cu porumb.

Clătite cu somon și cremă de brânză

INGREDIENTE: 200 ml lapte, 100 g brânză telemea, 100 g brânzică de vaci, 100 g făină, 50 g smântână, 300 g somon fume, 1 ou, 1 ardei gras, pătrunjel proaspăt, mărar proaspăt, ulei, sare

PREPARARE: Se rade brânza telemea și se freacă cu brânzica de vaci, smântâna, verdeața tocată și ardeiul tăiat cubulețe. Se păstrează la rece. Se pune făina într-un bol, se adaugă laptele și un praf se sare și se amestecă energic. Se pune oul și se omogenizează. Dacă este prea groasă compoziția, se mai adaugă puțină apă minerală. Se încinge o tigaie medie, se unge cu ulei și se prăjesc foile de clătite. Pe fiecare clătită se pune o fâșie de somon, se întinde un strat de brânză și se rulează. Se prind cu scobitori, se pun pe farfurii și se ornează cu frunze de pătrunjel.

Citit 482 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Noiembrie 2022 09:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.