Datorită gustului intens şi aromelor pe care le obţine prin procesul tradiţional de producţie, berea artizanală este favorita multora dintre iubitorii acestei băuturi. Trendul către bere artizanală este în plină creştere şi tot mai mulţi tineri preferă să o savureze.
În Bucureşti şi Cluj, sunt deja câteva puburi asociate unor spaţii industriale special dedicate fabricării acestor tipuri de bere. Deşi industria berii artizanale este încă la început în România, multitudinea de mici producători şi consumatori de ocazie promit o evoluţie rapidă a acestei îndeletniciri.
Ce înseamnă berea artizanală? Se numeşte astfel berea fabricată în cantităţi mici, după reţete şi metode tradiţionale, de aceea este cu atât mai apreciată de degustătorii care preferă “ediţiile limitate”. Cei pasionaţi de berea artizanală afirmă că o preferă deoarece nu conţine aditivi sau conservanţi, are o aromă mai puternică şi conţine mai puţin acid, fiind produsă prin fermentaţie naturală.