Steak cu broccoli picant

Steak cu broccoli picant
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ingrediente. 1 steak de vită de aproximativ 400 gr (de exemplu, antricot cca 3 cm grosime), 1 căpăţână mică de broccoli (cca 300 gr), 2 linguriţe cu vârf capere în oţet, 1 file de anșoa, 2 căţei usturoi, 1/4 linguriţă seminţe de fenicul, 1/2 linguriţă fulgi de chili, ulei măsline, sare.

Preparare. Carnea se scoate din frigider și se lasă 15 minute să revină la temperatura camerei. În acest timp se desface broccoli bucheţele. Se presară cu sare, se picură puţin ulei și se amestecă bine. Se așază într-un vas termorezistent în care să stea pe un singur strat. Se presară caperele peste broccoli. Se coace broccoli la 200 C timp de 15-20 minute (să fie făcut, dar ușor al dente). Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie largă și se adaugă usturoiul strivit și anșoa tocată mărunt. Se sotează scurt, cam 1 minut, doar până miroase plăcut. Se adaugă chili și seminţele de fenicul strivite în mojar și se amestecă doar până la omogenizarea lor în ulei. Se adaugă broccoli și caperele coapte și se sotează totul încă 2 minute, astfel încât broccoli să absoarbă uleiul aromat. Se verifică de sare, dar caperele și anșoa sunt destul de sărate de obicei. Se scoate broccoli din tigaie. Se încinge bine o tigaie grill (fără ulei), cam 5 minute la foc mare. Se așază steakul în tigaie și se coace câte 3 minute / parte (pentru medium-rare) până prinde urme frumoase de grătar. Se scoate pe un fund de lemn, se lasă să stea un minut, apoi se taie felii subţiri. Se așază vita pe un platou și deasupra se pun bucheţelele de broccoli picant.

Citit 1033 ori Ultima modificare Duminică, 27 Noiembrie 2022 12:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.