Crap la cuptor cu legume

Crap la cuptor cu legume
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

INGREDIENTE. 1 crap de 1,5 kg, 1 lămâie, 2 cepe roşii, 2 morcovi, 2 felii de ţelină, 8 roşii cherry, 4 cartofi, 2 ardei graşi (roşu/ galben), 150 ml vin alb, 20 de măsline negre (fără sâmburi), ulei de măsline extravirgin, 1 praz, 4 căţei de usturoi, sare, câteva fire de oregano proaspăt.

PREPARARE. Se curăţă crapul de solzi şi branhii, apoi se taie, se eviscerează, se spală bine şi se şterge cu un prosop de hârtie absorbantă, după care se sărează şi piperează. Introducem 4 căţei de usturoi curăţaţi şi spălaţi în interiorul burţii, astfel încât în timpul gătirii carnea îşi va lua aroma de la usturoi. Legumele se spală şi se curăţă. Morcovul, prazul, ceapa şi cartofii se taie rondele mai grosuţe, ardeii şi ţelina în felii, iar roşiile în jumătăţi. Peste toate legumele se toarnă ulei de măsline extravirgin, sare şi oregano, amestecăm şi le asezăm de jur-împrejurul peştelui, turnăm vinul alb şi acoperim cu folie de aluminiu. Introducem tava în cuptorul preîncălzit în prealabil pentru aproximativ 45 minute la o temperatură de 200 de grade Celsius, stropind din când în când crapul cu lichidul din tavă.

Citit 1210 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Decembrie 2022 21:07

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

 • postat de Rețeta bună, mai puțin aluminiul.
  Duminică, 04 Decembrie 2022 00:29
  109.166.134.***
  Sunt de acord cu rețeta, dar mai puțin cu folia de aluminiu pentru că este cancerigenă. Mai bine folosit un vas din yena de tip tavă, cu capac yena. Feriți-vă de recipientele din aluminiu, în timp, consumând din acestea, inclusiv dozele din aluminiu, cumulați substanțe toxice specifice aluminiu și vă intoxicați, declanșând boli specifice cancerului. Vase alimentare sunt sigure, sticla, yena, inoxul alimentar.
  0
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.