Chifteluţe din peşte

Chifteluţe din peşte
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Chifteluţele din peşte reprezintă un aperitiv apreciat atât de adulţi, cât şi de copii. Gastronomii sunt de părere că preparatul din peşte poate ocupa un loc de frunte pe platoul cu aperitive pregătit pentru o masă festivă, iar oaspeţii îl vor savura cu plăcere.

Ingrediente. 2 peşti, 5 cartofi mici, 1 morcov, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi, 1 ou, sare, piper, mărar, pătrunjel, 1 lingură amidon alimentar, 4-5 linguri pesmet, ulei pentru prăjit.

Preparare. Peştii curăţaţi şi fără cap se pun în apă fiartă pentru maximum 5 minute. Se lasă să se răcească şi se curăţă de piele şi oase. Se dau prin robotul de bucătărie şi se mărunţesc. Cartofii se fierb în apă cu sare, se curăţă de coajă şi se pun în robot. Se adaugă morcovul curăţat şi tăiat mare, ceapa, usturoiul, mărarul şi pătrunjelul. Se pasează bine toate ingredientele la robot şi se pun într-un castron peste peşte. Se adaugă oul, sare, piper după gust, 1 lingură de amidon şi se amestecă bine compoziţia de chiftele. Pesmetul îl punem într-o farfurie, uleiul la încins. Cu o linguriţă luăm din compoziţie şi punem în pesmet şi formăm chifteluţe. Prăjim chiftelele în ulei încins până devin aurii. Sunt crocante la exterior şi moi în interior. Se pot servi cu pacheţele de primăvară cu legume şi cu sos tzatziki.

Citit 1230 ori Ultima modificare Duminică, 04 Decembrie 2022 07:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.