Relaţiile intime te menţin tânăr

Relaţiile intime te menţin tânăr
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Activitatea sexuală te poate ajuta să trăiești mai mult. Este concluzia unui studiu publicat în revista Psychoneuroendocrinology, care arată că a face sex cel puțin o dată pe săptămână prelungește viața, relatează thehealthy.com, citat de adevarul.ro. Într-un studiu din 2017 publicat în revista menţionată, cercetătorii au urmărit viața sexuală a 129 de femei. Acestea au dat rapoarte zilnice despre satisfacția lor față de relația de cuplu, precum și cât de des au avut relații intime cu partenerii lor.

Cercetătorii au luat, de asemenea, probe de sânge de la femei, analizând celulele responsabile de îmbătrânire. Astfel, au descoperit că femeile care au făcut sex cu partenerii lor în săptămâna anterioară aveau telomeri mai lungi în comparație cu cele care nu au avut relații intime. „Acest tip de studiu arată doar o asociere și nu poate dovedi că activitatea sexuală a fost cauza lungimii mai mari a telomerilor. Cu toate acestea, lungimea telomerilor este considerată a fi importantă pentru sănătatea dumneavoastră. Telomerii sunt vitali pentru o îmbătrânire sănătoasă“, arată sursa citată.

Descompunerea telomerilor, influenţată de mai mulţi factori

În timp, spun specialiștii, telomerii se descompun pe măsură ce celulele se divid, devenind puțin mai scurți cu fiecare diviziune celulară. Se crede că anumiți factori îi fac să se degradeze mai repede, cum ar fi o dietă proastă, consumul excesiv de alcool și procesul natural de îmbătrânire, potrivit cercetătorilor.

Descoperirile lor sugerează că sexul poate fi benefic atunci când vine vorba de protejarea telomerilor, ceea ce înseamnă că celulele pot trăi mai mult. Cercetătorii au legat telomerii mai scurți de probleme grave de sănătate, cum ar fi cancerul, bolile de inimă și diabetul.

Sexul afectează fericirea relaţiei

Deși nu există o formulă magică pentru fericirea sexuală a cuplurilor, un studiu din 2017 publicat în Archives of Sexual Behavior a analizat cât de des fac oamenii sex. Studiul a constatat că un adult face sex de 54 de ori pe an - aproximativ o dată pe săptămână - pe baza datelor analizate în perioada 1989-2014.

Deși acest număr a scăzut puțin din anii 1990, un alt studiu, publicat în Social Psychological and Personality Science, a analizat peste 30.000 de americani timp de peste 40 de ani. Cercetătorii au descoperit că partenerii care au făcut sex mai mult de o dată pe săptămână nu au fost mai fericiți decât cei care au făcut sex doar o dată pe săptămână.

Citit 465 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Decembrie 2022 16:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.