„Avatar 2” este „al naibii de scump!”

„Avatar 2” este „al naibii de scump!”
Numai cinci filme din istorie au depăşit, ca încasări, pragul de două miliarde de dolari
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cât de scump este „Avatar: The Way of Water“? Primele ştiri susţin că numai bugetul de producţie este în jurul a 250 de milioane de dolari, deşi regizorul James Cameron nu este dispus deocamdată să ofere o cifră exactă. Singurul răspuns pe care Cameron îl dă despre bugetul filmului, atunci când e întrebat, este următorul: „Al naibii (de scump)!”.

Cameron ar fi spus în faţa directorilor studiourilor Disney şi 20th Century Studios că bugetul continuării la „Avatar” ar fi fost „exemplul pentru cea mai proastă afacere din istoria filmului”. Conform estimărilor regizorului, „trebuie să fie al treilea sau al patrulea film din istorie ca volum de încasări. Acesta e pragul de profit. Ceea ce e mai jos iese în pierdere...”, notează Variety, potrivit cinemagia.ro.

În graficul actual al filmelor cu cele mai mari încasări din întreaga lume (fără să se ia în calcul inflaţia), originalul din 2009 al lui James Cameron se află în top cu încasări de 2,9 miliarde de dolari, în timp ce „Avengers: Endgame” al Disney se află pe locul doi, cu 2,7 miliarde de dolari, iar „Titanic” al aceluiaşi James Cameron rămâne pe poziţia a treia, cu 2,1 miliarde de dolari. Ceea ce înseamnă, după James Cameron, că - dacă „Avatar: The Way of Water” vrea să iasă pe profit - ar fi nevoie să depăşească fie „Star Wars: The Force Awakens” (cu 2,07 miliarde de dolari), fie „Avengers: Infinity War” (cu 2,05 miliarde de dolari), aflate pe locurile patru şi cinci.

Numai cinci filme din istorie au depăşit, ca încasări, pragul de două miliarde de dolari (fără să fie luată inflaţia în calcul). Dacă pandemia a afectat mersul filmelor, producţii precum „Spider-Man: No Way Home” (cu 1,9 miliarde de dolari) sau „Top Gun: Maverick” (1,4 miliarde de dolari) au reuşit să obţină profituri cu mult mai mari, aşadar există speranţe şi pentru „The Way of Water”, mai comentează Variety.

Originalul „Avatar” a încasat în Statele Unite ale Americii 785 de milioane de dolari şi, la ora actuală, este numărul patru în clasamentul box-office-ului american. Pe locul cinci este „Top Gun: Maverick” cu 716 milioane de dolari, pe plan intern.

Citit 1318 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Decembrie 2022 08:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.