Florin Piersic a lansat cartea „Viaţa este o poveste“

Florin Piersic a lansat cartea „Viaţa este o poveste“
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Marele actor Florin Piersic a fost înconjurat de fani la Târgul de Carte „Gaudeamus“, unde și-a lansat prima sa carte, „Viaţa este o poveste“. I-a fost alături soţia sa, Anna Torok, dar și mulţi prieteni din showbiz, printre care și Dan Negru, care a fost moderatorul evenimentului.

„Este prima şi ultima mea carte“, a spus Florin Piersic. „Nici nu am scris-o eu, a scris-o cineva din umbra mea care se cheamă Piersic Florin. Pe mine mă cheamă Florin Piersic“, a adăugat artistul, în glumă, citat de Agerpres.

„Mai tânărul meu prieten Florin Piersic a scris prima lui carte. Azi am lansat-o împreună… Cartea e televizorul oamenilor deștepţi“, a postat și Dan Negru, pe reţelele sociale.

Amintiri dureroase cu sora care a murit

Florin Piersic este marcat și astăzi de tragedia care i-a îndoliat familia. Sora lui, Lucica, s-a înecat în Prut, când avea numai 15 ani. Marele actor și-a deschis sufletul la lansarea cărţii și a emoţionat profund, povestind o întâmplare, redată şi în carte, despre una dintre vizitele sale la Paris. „Când am fost pentru prima dată la Paris, mi-au apărut în faţă niște pictori. Uitându-mă la un portret, am văzut-o pe Lucica. Scria: 5 franci, pentru un tablou făcut în peniţă. Pictorul m-a privit zâmbind. I-am spus: peste câteva minute mă întorc și îl cumpăr. M-am întors în 5-10 minute, dar tabloul nu mai era. Mi-a spus că a trecut cineva și l-a cumpărat. I-am povestit mamei și mi-a spus: a fost Lucica cu tine, pentru că era prima dată când plecai de acasă“, a povestit Florin Piersic, potrivit Agerpres.

Autograf emoţionant pentru Iuliana Marciuc

La lansarea cărţii a fost prezentă și vedeta TVR Iuliana Marciuc. Ea a publicat pe Facebook o serie de poze de la eveniment, dar și o povestioară despre autograful emoţionant pe care Florin Piersic i l-a scris pe carte. „Generozitatea Marelui Actor, marelui și frumosului OM Florin Piersic. Până la lacrimi m-a emoţionat autograful prin care mi-a dăruit o părticică din sufletul lui atât de mare, că încape în el ţara întreagă care-l iubește și îl respectă. Te iubesc, Florin!“. Iată ce dedicaţie i-a scris Florin Piersic: „Cu tot sufletul pentru că tu, Iuliana, ești o bucăţică importantă a celui care semnează, cu bucurie, Florin Piersic“.

Directorul Editurii Bookzone, Florin Enceanu, a declarat pentru Agerpres că primul tiraj al cărţii este aproape epuizat. „Este o carte care efectiv te scoate din cotidian şi îţi aduce zâmbetul pe buze“, a afirmat Enceanu.

Moderatorul lansării, prezentatorul Dan Negru, a spus că volumul are 375 de pagini, „dar acesta este doar începutul“.

Galerie de imagini

Citit 813 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Decembrie 2022 13:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.