Ce nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion. Cât costă peștele și idei pentru preparare. MERCURIAL

Ce nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion. Cât costă peștele și idei pentru preparare. MERCURIAL
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Peștele nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion, iar el trebuie preparat și servit, pe cât posibil întreg (sau reașezate astfel bucățile pe platou, încât să recompună forma peștelui), pentru ca mesenii să se strecoare mai ușor printre greutățile și obstacolele anului care vine, exact așa cum peștele înoată cu ușurință.

Astfel, în funcție de locul unde se vinde, am găsit pește la următoarele prețuri: în piața din Micro 19, crapul a ajuns la 28 de lei kilogramul, carasul, la 20 de lei/kg, în timp ce, în supermarketuri, ca Auchan, de exemplu, aceștia sunt 38 lei /kg, respectiv, 15 lei/kg.

Prin comparație, la Brăila prețul peștelui este mult mai mic, crapul ajungând la 21,50 de lei kilogramul, iar carasul, la doar 8,50 lei.

În cazul în care ați avut noroc la cumpărături și ați ajuns acasă cu peștele în sacoșe, iată două posibile modalităţi de a-l găti.  

Crap la cuptor pe pat de cartofi

Spălăm peștele, îl scurgem și presărăm cu sare. Îl lăsăm deoparte 10 minute. Curățăm cartofii și îi tăiem rondele. Într-o tavă punem 1 lingură de ulei și așezăm rondelele de cartofi, peste care presărăm sare, piper și cimbru. Așezăm deasupra bucățile de crap. Tocăm roșiile cubulețe, le întindem peste pește, punem usturoiul curățat și tocat fin, puțină sare și piper.

Acoperim cu o folie de aluminiu și dăm la cuptorul preîncălzit la foc iute 35-40 de minute. Scoatem folia, adăugăm restul de ulei și lăsăm să se rumenească ușor.

Crap la tavă cu ceapă verde și bacon

Peștele curățat și feliat se sărează și se așază într-o tavă în care ați pus o foaie mare de hârtie de copt. Se stropește cu zeamă de lămâie și ulei de măsline. Tăiați ceapa verde rondele. Presărați cu fulgi de chili, boia, ardeiul iute și ceapă verde. Puneți deasupra baconul și împachetați cu hârtie de copt. Dați tava la cuptorul încins 15 minute. Îndepărtați hârtia din partea superioară a tăvii și lăsați să se rumenească.

Citit 1954 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Decembrie 2022 16:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.