Bunătăţi de Anul Nou

Bunătăţi de Anul Nou
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ouă umplute

Ingrediente. 10 ouă; 1 pate de porc sau pasăre; 2-3 linguri smântână; ulei pentru maioneză; 1 gălbenuș crud; 3 linguri muștar.

Preparare. Ouăle se fierb bine, se curăţă, se taie în două, se scoate gălbenușul, care este pus într-un bol separat. Gălbenușurile sunt amestecate cu pateul, iar cu această compoziţie se umple jumătăţile de ouă. Separat se face maioneză de casă în care se pune o linguriţă de muștar pentru a nu se tăia și la final se amestecă cu smântâna. Se toarnă amestecul într-un vas întins și se aranjează toate jumătăţile de ouă umplute. Acestea se pot orna în diferite feluri, folosind măsline negre, boabe de piper și chiar frunzuliţe de leuștean. Se așază pe masa de Revelion și se servesc, alături de celelalte bunătăţi.

Cartofi Duchesse

Ingrediente. 1 kg cartofi, 100 gr unt, 3 gălbenuşuri ou, 1/2 linguriţă nucşoară, 50 grame caşcaval, sare şi piper după gust.

Preparare. Cartofii se curăţă, se spală și se taie în cuburi. Se pun la fiert în apă cu sare. Apoi se scurg și se zdrobesc. Se pune unt, amestecând continuu. Se adaugă treptat gălbenuşurile, caşcavalul ras, nucşoară, sare și piper după gust. Apoi, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se toarnă aveline din compoziţia formată. Cartofii Duchesse se coc la 220 de grade, în cuptor ventilat, pentru 15-20 minute, până devin aurii. Se servesc calzi, ca garnitură sau ca aperitiv.

Citit 748 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Decembrie 2022 10:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.