Ciulama cu carne de pasăre

Ciulama cu carne de pasăre
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ingrediente (pentru două porții): 50 ml ulei de floarea-soarelui, 50 g făină, 500 ml supă de găină/supă de pui, carne de găină fiartă (pulpe, aripi), piper, sare,1 lingură plină pătrunjel proaspăt tocat.

Preparare:

Modul de preparare este identic cu cel al sosului bechamel, doar că aici se va înlocui laptele cu supa de găină și untul cu ulei. Se pune uleiul într-o cratiță antiaderentă, pe foc mic. Când s-a încălzit, se adaugă toată făina deodată și se amestecă viguros, circa 1 minut, pe foc foarte mic, până când compoziția capătă un aspect auriu. Se adaugă treptat supa caldă de găină, strecurată. Este foarte important să fie adăugată treptat, în acest fel se va obține o ciulama fără cocoloașe. Se amestecă continuu după fiecare tranșă de supă adăugată. Când sosul se leagă, se adaugă sare și piper după gust, pătrunjelul tocat și bucățile de carne din supă. Se amestecă cu grijă până când bucățile de carne sunt acoperite de sos. Se stinge focul și se servește ciulamaua imediat. Ciulamaua nu se reîncălzește, așadar preparăm doar cât putem să mâncăm imediat. Bineînțeles că ciulamaua va fi însoțită de o mămăliguță fierbinte. Dacă se folosește un morcov, culoarea ciulamalei va fi gălbuie, daca nu, va fi puțin mai albă.

 

Citit 989 ori Ultima modificare Duminică, 22 Ianuarie 2023 11:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.