Prăjitură cu pere și ciocolată

Prăjitură cu pere și ciocolată
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingrediente (formă rotundă 24 cm): 200 g făină, 3 ouă medii, 180 g zahăr, 8 g praf de copt, 125 g iaurt natural, 150 g ciocolată amăruie, 100 ml ulei de floarea-soarelui/arahide, 40 g cacao, 1 linguriță esență de vanilie, 1 vârf cuțit de sare, 2 pere mari. 

Preparare: Se pun într-un vas ouăle întregi, zahărul, esența de vanilie și mixăm 2-3 minute. Se adaugă iaurtul, uleiul, sarea și se mixează la viteză mică, încă 1 minut. Se adaugă făina, apoi cacaua și praful de copt. Se amestecă, apoi se adaugă în aluat 100 g ciocolată tăiată în bucățele. Se pune într-o formă rotundă și apoi se pun feliile de pară, în formă de rază, pe întreaga suprafață a prăjiturii. Se coace prăjitura cu pere și iaurt, în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru circa 30-40 minute. Se feliază după ce se răcește.

Citit 607 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Ianuarie 2023 19:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.