Griș cu lapte, un preparat sănătos și sățios

Griș cu lapte, un preparat sănătos și sățios
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ingrediente: 500 ml de lapte, 50 gr griș, 1-2 linguri de zahăr, 1 praf de sare,1 lingură de smântână groasă, dulceață, vanilie.

Preparare: Se pune laptele la fiert, se adaugă un praf de sare, zahărul (o lingură cu vârf), vanilia și se așteptă ca laptele să dea în clocot. Apoi, se adaugă grișul în ploaie și se lasă la fiert 5 minute, până se îngroașă. Se adaugă smântână și se amestecă foarte bine. La final, când se servește se poate adăuga deasupra puțină dulceață. La fel de gustos este și dacă se folosesc fructe din compot, fructe proaspete sau uscate, coaja de lămâie sau de portocală, rom sau scorțișoară. Se poate servi ca desert, aducând savoare gustului sau poate fi folosit la micul-dejun, fiind un preparat sănătos și sățios.

 

Citit 1086 ori Ultima modificare Duminică, 22 Ianuarie 2023 14:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.