Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ciulamaua de ciuperci a fost mereu una dintre mâncărurile preferate ale românilor. Aceasta poate fi albă sau aurie și dulceagă, de la morcov.

Ingrediente: 1 kg ciuperci, 1 ceapă, 1 morcov mic, 1-2 căței de usturoi (opțional), 3-4 linguri ulei, sare, piper, nucșoară, mărar și pătrunjel proaspăt, 1 lingură de făină.

Preparare: Într-o cratiță se pune uleiul, se adaugă ceapa tăiată mărunt, morcovul ras și 50 ml de apă și se lasă la înăbușit, la foc mic, până scade apa. Se adaugă ciupercile, dacă sunt mai mari se taie felii, jumătăți, în patru, după preferințe, iar dacă sunt micuțe se pot lăsa întregi. Se presară sare și se pune capacul, apoi se lasă să se înăbușe la foc mic. De la sare, ciupercile își lasă zeamă, deci nu mai e nevoie să se adauge apă. Când a scăzut apa, se gustă ciupercile și, dacă vreți să fie mai pătrunse, mai adăugați puțină apă (cam 50 ml) și lăsați la fel, acoperit și la foc mic, să se mai înăbușe. Se amestecă o lingură de făină cu 100 ml de apă și se toarnă peste ciuperci. Acum se adaugă piper, nucșoară și usturoi pisat mărunt. Se amestecă și se lasă să dea în clocot, apoi se oprește imediat focul. Se presară verdeață tăiată fin. Se servește caldă sau rece, cu verdeață tocată deasupra. Se poate servi cu mămăliguță caldă sau pâine proaspătă, dacă nu sunteți la dietă.

Citit 598 ori Ultima modificare Luni, 23 Ianuarie 2023 18:13

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.