Care este legătura dintre frică şi orgasm

Care este legătura dintre frică şi orgasm
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Anxietatea şi viaţa sexuală sunt în strânsă legătură, spun specialiştii în sexologie şi psihoterapie. Se vorbeşte despre presiunea pe care ambii parteneri o resimt înainte de a face sex. Mai exact, despre teama bărbatului că nu va satisface femeia sau despre dorinţa femeii de a avea orgasm. Toate acestea sugerează că iubirea şi frica sunt într-o strânsă conexiune.

Dragostea este dificil de explicat în cuvinte, pentru că înseamnă atât de multe lucruri. Un dicţionar ar putea spune că este un sentiment de afecţiune puternică sau o conexiune profundă cu o altă persoană. Sunt păreri care spun că dragostea este mult mai mult decât un sentiment, este o forţă, o energie.

În dragoste, totul e posibil

Te-ai gândit vreodată că dragostea te defineşte ca persoană? Gândeşte-te la iubire ca la o noţiune abstractă fără formă, fără limite - că în dragoste totul este posibil. Nu contează dacă eşti  tânără sau în vârstă, cu posibilităţi financiare sau modestă din acest punct de vedere. Dragostea este singura care nu cunoaşte limite fizice. Dragostea nu este ceea ce vrei, ci mai degrabă o chemare la cine eşti. Dragostea este parte din tine, scrie clickpentrufemei.ro.

Ce legătură este între anxietate şi dragoste

Oamenii adesea confundă pasiunea cu dragostea. Ne dorim o viaţă sexuală satisfăcătoare, pasională. Ne dorim bani, o poziţie mai importantă la serviciu, popularitate, putere, ne dorim să arătăm bine. Toate acestea se leagă de ego şi nu de dragoste. Când ai avut cel mai intens orgasm? Cel mai probabil când nu aveai o mulţime de griji în minte, când ai uitat că ai mai acumulat câteva kilograme nedorite, când ai uitat de orice, nu? Pentru că grijile, fricile şi, de fapt, anxietatea şi viaţa sexuală sunt corelate!

Atunci când uiţi de toate şi te conectezi la o iubire superioară, te vei elibera de emoţii negative, precum anxietatea, şi vei simţi că iubeşti şi că eşti iubită.

Frica ne deconectează de la iubire

Anxietatea se poate concretiza printr-un blocaj care restricţionează accesul la iubirea pură. Probabil te gândeşti că nu ai simţit vreodată anxietate sau frica despre care vorbim. Asta, pentru că e posibil ca prin frică să înţelegi teama de păianjeni, de exemplu. Dar frica despre care psihologii de la mindbodygreen.com vorbesc este un concept mai amplu. Este o parte importantă în viaţa ta.

Anxietăţile tale ascunse controlează procesul de luare a deciziilor, anulează abilitatea de a te iubi şi te obligă să te simţi inferioară, să te simţi meschină. Acest tip de frică se manifestă într-o varietate de moduri - cum ar fi nesiguranţa, furia, stresul, anxietatea, vina, îndoielile, gelozia, lipsa de valoare de sine şi minciuna.

Când uiţi de tine, frica, negativitatea şi toxicitatea te copleşesc. Iar frica funcţionează precum novocaina, amorţind abilitatea ta de a simţi iubirea. De aceea, anxietatea şi viaţa sexuală sunt în legătură strânsă. Una o anulează pe cealaltă.

Conform psihologilor, oamenii se tem cel mai mult că nu vor şti ce înseamnă să fie iubiţi - că nu vor găsi iubirea - şi că nu vor putea să se iubească singuri. Dacă ai o convingere subconştientă că eşti respingătoare, mintea ta chiar va crede asta pe termen lung. Şi culmea, chiar va atrage experienţe negative sau bărbaţi toxici, care nu îţi oferă iubire, tocmai pentru că tu nu te preţuieşti îndeajuns. Alege să te iubeşti pe tine şi apoi vei vedea că vei transmite şi celor din jur vibraţii energetice pozitive, dragoste, iar anxietatea nu va mai face ”casă bună” cu dragostea.

 

Citit 835 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023 10:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.