Sexul este esențial pentru sănătate

Sexul este esențial pentru sănătate
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

A avea o viață sexuală sănătoasă este una dintre nevoile de bază ale oamenilor, iar medicul ginecolog Caroline Colin susține că aceasta poate îmbunătăți sănătatea fizică și mentală a oamenilor, relatează publicația Health Digest, citată de Adevărul.

Există numeroase cercetări care susțin cât de crucial este sexul pentru sănătate. Conform WebMD, sexul poate stimula funcția sistemului imunitar, reduce tensiunea arterială, scade riscul de atac de cord, ameliorează durerea și reduce stresul.

Psychology Today susține, de asemenea, că sexul are o multitudine de beneficii pentru sănătatea mintală, inclusiv îmbunătățirea stimei de sine și prevenirea singurătății și a izolării. Prin urmare, după cum afirmă dr. Colin, sexul este o modalitate excelentă de „a menține sănătatea și de a trăi cea mai bună viață”.

Din păcate, mulți oameni, în special femeile, se confruntă cu o mulțime de bariere. Într-un interviu exclusiv Health Digest, ginecologul a vorbit despre unele dintre aceste bariere și despre cum îi ajută pe oameni să le depășească.

Renunțați la rușine

Deși o viață sexuală sănătoasă este esențială, multe femei au fost învățate că dorințele și nevoile lor nu sunt importante. Unele au fost învățate că sexualitatea lor este rușinoasă. „Trăim într-o societate puritană, care a făcut ca femeile să se simtă rușinate de nevoile sexuale și să se simtă inconfortabil în legătură cu nevoia și dorința de plăcere", a explicat dr. Caroline Colin.

„O viață sexuală satisfăcătoare este la fel de esențială ca alimentația, exercițiile fizice și somnul, dar este ignorată sau - și mai rău - dezaprobată”, a mai adăugat aceasta.

De aceea, ginecologul a mărturisit că le explică pacienților cât de important este sexul pentru bunăstarea lor fizică și emoțională, astfel încât aceștia să înțeleagă că nu este doar în regulă să pledeze pentru plăcerea lor, ci este și necesar.

Înțelegerea orgasmelor feminine

Chiar și atunci când femeile se simt confortabil să pledeze pentru plăcerea lor sexuală, s-ar putea să nu știe cum să facă sex într-un mod care să le aducă plăcere. Adesea, sexul cu penetrare nu oferă suficientă stimulare clitoridiană pentru un orgasm satisfăcător. „Singura funcție a clitorisului este orgasmul feminin. Doar 33 la sută dintre femei ajung la orgasm de fiecare dată în timpul relațiilor sexuale bărbat-femeie, față de 75 la sută dintre bărbați, iar 30 la sută dintre femei au dificultăți în a ajunge la orgasm", a concluzionat dr. Caroline Colin.

 

Citit 1582 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Februarie 2023 00:11

1 comentariu

  • postat de Viata la varsta cand nu te lasi batut
    Miercuri, 01 Februarie 2023 05:39
    89.137.226.***
    Sa amintim de femeila trecute de 55 de ani care la tinerete erau avide dipa sex, acum sunt aproape de vaginism, uscate si cu frica dureri la penetrare, iar barbatii umiliti fiindca penetrarea este anevoioasa, aproape imposibila.

    Despre asta sa dezbateti mai mult in cotidian intrucat femeile in s
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.